Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μεταναστών στην Λέρο – Τέσσερις νεκροί

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στην Λέρο με την συνδρομή πλωτών σκαφών του Λιμενικού και ενός Super Puma, για τον εντοπισμό τυχόν αγνοούμενων στην θαλάσσια από ναυάγιο με μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εντοπίστηκαν 4 νεκροί, μια γυναίκα17 ετών και τρία παιδιά από 1.5 έως τριών ετών. Το πρώτο έφθασε νεκρό στο Νοσοκομείο. Τα άλλα δύο έχασαν τη ζωή τους παρά τις προσπάθειες των γιατρών για 5 με 6 ώρες! Υπήρχε και μια έγκυος, που δείχνει να είναι καλά. Οι μετανάστες μιλούν μόνο γαλλικά και είναι έγχρωμοι. Όλα δείχνουν ότι προέρχονται από χώρα της Αφρικής.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι Super Puma περισυνέλλεξε έξι άτομα, που επίσης μεταφέρονται στο Νοσοκομείο. Μεταξύ των διασωθέντων είναι βρέφη, μωρά, γυναίκες και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που επέβαιναν είναι αδιευκρίνιστος, καθώς οι μαρτυρίες είναι διαφορετικές. Ο αριθμός των θυμάτων εκτιμάται ότι θα ανέβει. 

Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς με ισχυρούς ανέμους. Οι αρχές εκφράζουν την αγωνία τους και συνεχίζουν τις έρευνες εντατικά, αφού από το μεσημέρι ο καιρός αλλάζει δραματικά προς το χειρότερο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Αθανασίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος