Επί τάπητος με τη διοίκηση της ΔΕΗ τα προβλήματα ηλεκτροδότησης των νησιών

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης των νησιών, που το τελευταίο διάστημα ταλανίζονται και πάλι από συχνές και πολύωρες διακοπές ρεύματος, συζητήθηκαν σε τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, στελέχη της Επιχείρησης και οι δήμαρχοι Κω, Καλύμνου, Λέρου, Λειψών, Νισύρου και Τήλου.

Οι δήμαρχοι ζήτησαν να ληφθεί μέριμνα ώστε να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση, είτε πρόκειται για διακοπές ρεύματος, είτε για αυξομειώσεις της τάσης που προκαλούν ζημιές σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Ο δήμαρχος Λέρου απαίτησε από τον ΔΕΔΔΗΕ, τη ΔΕΗ και κάθε αρμόδιο κρατικό φορέα, να υπάρξει άμεση και ουσιαστική λύση προτείνοντας την υπογειοποίηση των καλωδίων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που τη δεδομένη χρονική στιγμή περνάει με κολώνες από τα βουνά της Καλύμνου, καθώς επίσης την περαιτέρω στελέχωση των υπηρεσιών ΔΕΔΔΗΕ με τεχνικούς, αλλά και τη μόνιμη εγκατάσταση στη Λέρο γεννητριών – ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.
Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι εισηγήσεις των υπολοίπων δημάρχων που συμμετείχαν στη τηλεδιάσκεψη.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Στάσσης, αφού άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα, τόνισε ότι άμεσα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην οποία θα συμμετέχει ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας κ. Σκρέκας, στελέχη της ΡΑΕ και του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να δοθεί μια μακροπρόθεσμη και ουσιαστική λύση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος