Να προτιμήσουν για το πασχαλινό τραπέζι κρέας ελληνικό και δη ντόπιο, κάλεσαν χθες τους καταναλωτές, ο Αντιπεριφερειάρχης, Φιλήμονας Ζανεττίδης και ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, Ηλίας Οικονομίδης.
Σημειώνεται ότι το ελληνικό κρέας φέρει μπλε – βεραμάν οβάλ σφραγίδα και την ένδειξη ΕΛΛΑΣ.
Τα σφαγεία στο νομό Δωδεκανήσου ξεκίνησαν να λειτουργούν σήμερα και οι κτηνίατροι -αν και λίγοι- θα διενεργούν ελέγχους στην αγορά μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο.
«Τα ντόπια κρέατα έχουν ελεγχθεί όχι μόνο στο σφαγείο αλλά και στο στάβλο» ανέφερε ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σημειώνοντας όμως πως η ντόπια παραγωγή σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση. Πάντως τις τελευταίες ημέρες, περισσότερα από 8.000 ζώντα ζώα μεταφέρθηκαν από τη Δωδεκάνησο σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να σφαγούν και να διατεθούν σε τοπικές αγορές.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος