Έπαρχος Κω – Νισύρου: Αδιανόητη η έλλειψη ιατρών επί 30 μέρες στο Νοσοκομείο

Επικίνδυνη χαρακτήρισε τη κατάσταση στο Νοσοκομείο της Κω ο έπαρχος Κω-Νισύρου Γιάννης Καμπανής κατά τη τοποθέτηση του στη παρουσίαση του λευκώματος του συγγραφέα Αλέκου Μαρκόγλου ”ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ” , το Σάββατο στο Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω.

“Κινδυνεύουμε όλοι”, τόνισε ο κ Καμπανής προσθέτοντας ότι “είναι αδιανόητο έναν μήνα τώρα να μην υπάρχει ένας παθολόγος, ένας παιδίατρος και ένας ακτινολόγος. Οι εκδηλώσεις είναι σημαντικές, ο πολιτισμός είναι σημαντικός αλλά το πρωταρχικό αγαθό που απασχολεί τους ανθρώπους είναι η υγεία” υπογράμμισε ο έπαρχος Κω.

Στην ίδια εκδήλωση ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς κάλεσε την Περιφέρεια και τον Έπαρχο να αναλάβουν τις θεσμικές ευθύνες τους επισημαίνοντας ότι ’’ο δήμος είναι μπροστά στο θέμα, παρά το γεγονός ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες του” παραπέμποντας στη  παγκωακή κινητοποίηση του Μάϊου για τη στελέχωση του Νοσοκομείου.

Νοσοκομειακοί Γιατροί “Εργασιακή εξουθένωση”

Την εντονότατη ανησυχία του για την συνεχιζόμενη ελλιπή στελέχωση της παθολογικής κλινικής, ‘’παρά τις δεσμεύσεις του συνόλου των αρμοδίων περί του αντιθέτου,’’ εκφράζει και ο Σύλλογος Νοσοκομειακών Ιατρών του Νοσοκομείου Κω

Η διοίκηση του Συλλόγου θεωρεί αδιανόητη να μένει χωρίς ιατρό η Παθολογική ,επί δυο και πλέον  εβδομάδες, ενώ χαρακτηρίζει επικίνδυνη την κάλυψη των κενών από το υπάρχον, ήδη μειωμένο προσωπικό που οδηγεί ,όπως υποστηρίζει,’’ σε εργασιακή εξουθένωση ,σε σοβαρό κίνδυνο τους ασθενείς και σε πρωτόγνωρες καταστάσεις’’

Το συνδικαλιστικό όργανο απαιτεί τη διασφάλιση του εργασιακού περιβάλλοντος και την άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος