Επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και τομεακά έργα κλίμακας ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου

Την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, καθώς και την υλοποίηση έργων κλίμακας από τα τομεακά προγράμματα των υπουργείων, ως τις δύο βασικές συνιστώσες της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας των νησιών, ζητά -με απόφασή του- το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

Το ζήτημα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ ετέθη μαζί με το χρηματοδοτικό περιβάλλον έργων υποδομής των νησιών της Περιφέρειας, θέμα για το οποίο ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, ανέφερε ότι μπορεί να τριπλασιάστηκαν οι πόροι που έχει στην διάθεσή του το Νότιο Αιγαίο, μετά την επαναφορά του στον Στόχο 1 των μεταβατικών Περιφερειών, εν τούτοις αυτό σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζει την υποχρηματοδότηση από τα τομεακά προγράμματα, από τα οποία έχουν χρηματοδοτηθεί έργα πολλών δις. ευρώ στην ηπειρωτική Ελλάδα.

«Το Νότιο Αιγαίο χρειάζεται τα αντίστοιχα κονδύλια με την ηπειρωτική Ελλάδα για να φτιαχτεί η όποια υποδομή που θα αντικαταστήσει το μεταφορικό σύστημα των νησιών με τις 118 λιμενικές υποδομές», δήλωσε ο περιφερειάρχης.

Στο ζήτημα του ΦΠΑ, ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργησή τους, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην σύνδεση του ΦΠΑ με το μεταφορικό κόστος των νησιών, την οποίαν χαρακτήρισε «έγκλημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος