Ένωση Ιατρών ΓΝ Λέρου: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές

Τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων του ΕΟΔΥ στις προσφυγικές δομές στηρίζει η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου ΚΥ Πάτμου και Περιφερειακών Ιατρείων Λειψών Αγαθονησίου συμμετέχοντας σε συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Λέρου.

Χαρακτηρίζει “δίκαιο τον αγώνα τους αντιδρώντας κατά του νομοσχεδίου που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση σήμερα και νομιμοποιεί την περικοπή του 45% των αποδοχών τους”.

Ταυτόχρονα καταγγέλλει “την προσπάθεια της κυβέρνησης να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζομένων”.

“Οι περισσότεροι από τους εργαζομένους, υποστηρίζει η Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου, άφησαν τα σπίτια τους για να δουλέψουν προσφέροντας κοινωνικό έργο στους ξεσπιτωμένους πρόσφυγες, βοηθώντας τους με αυταπάρνηση για να απαλύνουν τον πόνο τους ακόμη δίνοντας από το υστέρημα τους αγοράζοντας φάρμακα και άλλα είδη ανάγκης που δεν παρέχει ο κρατικός μηχανισμός”.

Να σημειωθεί, ότι στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις δομές της Κω και της Λέρου. Το σωματείο εργαζομένων ΕΟΔΥ διεκδικεί εκτός από την απόσυρση του άρθρου 162, που συζητείται σήμερα στη Βουλή και την αντικατάστασή του με την καταβολή κάθε μήνα των επιπλέον αποδοχών και την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων αποδοχών τους  από τον Νοέμβριο του 2021 έως σήμερα, καθώς και την άμεση μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος