Σοβαρό περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο Καστελλόριζο, όταν σκάφος της Frontex ανετράπη και στη συνέχεια βυθίστηκε. Στο σκάφος επέβαενε και η πρέσβης της Εσθονίας.
Στο σκάφος επέβαιναν συνολικά πέντε άτομα, τέσσερις Εσθονοί και ένας Έλληνας, στέλεχος του Λιμενικού Σώματος και σύνδεσμος της Frontex.
Tραυματίστηκαν τέσεερα άτομα χωρίς να κινδυνεύει η ζωή κανενός. Μεταξύ των τραυματιών είναι και η πρέσβης της Εσθονίας. Η κατάσταση ενός εκ των τραυματιών κρίνεται πιο σοβαρή, καθώς φέρει τραύμα στο κεφάλι.
Οι τραυματίες μεταφέρονται με ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας στο νοσοκομείο της Ρόδου.
Το ένα άτομο που δεν τραυματίστηκε παραμένει στο Καστελλόριζο.
Οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό διερευνώνται. Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό ότι ανατροπή του σκάφους δεν έγινε κατά τη διάρκεια κάποιας επιχείρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος προσέκρουσε σε ξέρα κατά την είσοδο ή την έξοδο στο λιμάνι, άρχισε να παίρνει νερά και βυθίστηκε,
Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μέγα, Χαρά Γιαννοπούλου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος