Εκοιμήθη ο Ρόδιος Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης Γεννάδιος

Θλίψη επικρατεί απο το πρωί στην κοινωνία της Ρόδου. Εκοιμήθη το πρωί ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιταλίας και Μελίτης κυρός Γεννάδιος, μετα απο πολύμηνη ταλαιπωρία απο τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Τρισάγιο τελέστηκε απο τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίος στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου αλλά και στην γεννέτειρά του Κρεμαστή της ΡΡόδου υπο του εφημερίου Πανοσ. Αρχιμ. κ.Μελίτωνα

Ο κατά κόσμον Τσαμπίκος Ζερβός γεννήθηκε στην Κρεμαστή της Ρόδου στις 8 Ιουλίου 1937. Μετά τις Σπουδές του στην Πατμιάδα του Γένους Σχολή συνέχισε σπουδάζοντας Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1960. Στις 16 Απριλίου 1963 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στο ναΐδριο της Θεολογικής Σχολής Χάλκης από τον Μητροπολίτη Ρόδου Σπυρίδωνα. Το 1967 έλαβε το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Στις 17 Ιανουαρίου 1971 χειροτονήθηκε τιτουλάριος Επίσκοπος Κρατείας, Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Αυστρίας με έδρα τη Νεάπολη (Νάπολι) της Ιταλίας. Το 1991 μετά την ίδρυση της Μητροπόλεως Ιταλίας συνέχισε να υπηρετεί στη Νεάπολη ως Βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Ιταλίας. Στις 26 Αυγούστου 1996 εξελέγη Μητροπολίτης Ιταλίας.

Κάθε χρόνο τον Αύγουστο επισκεπτόταν τη γεννέτειρά του για να τιμήσει την Προστάτιδα του χωριού του Παναγία Καθολική που πανηγυρίζει στις 23 του μήνα αλλά και να ξεκουραστεί κοντά στην οικογένειά του.

Η κηδεία του Μακαριστού Μητροπολίτη θα τελεστεί στην Ιταλία μετα απο εντολή του Οικ. Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου. Την ημέρα της κηδείας του, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ι.Ναό Παναγίας Καθολικής, υπο του Σεβ.Μητροπολίτου Ρόδου κ. Κυρίλλου παρουσία των τοπικών Αρχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος