ΕΙΘΕΛ: Να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Περίθαλψη – Συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Λέρου

Σε συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Λέρου, καλεί η ΕΙΘΕΛ (Ένωση Ιατρών Θεραπευτηρίου Λέρου ΚΥ Πάτμου ΠΠΙ Λειψών Αγαθονησίου) τους πολίτες, αύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου στις 12.30 μμ. προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ της απόσυρσης του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια περίθαλψη.

Η ΕΙΘΕΛ ζητά, “να αποσυρθεί το Νομοσχέδιο-Τερατούργημα, που επεκτείνει την επιχειρηματική δράση στην Υγεία, στέλνει τους ασθενείς να γίνουν πελάτες ιδιωτικών κλινικών και υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο τις δημόσιες μονάδες υγείας”.

Υποστηρίζει επίσης ότι “η προτεινόμενη κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ και η δυνατότητα για λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου ή εργασία σε ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα δεν αφορά μόνο στους γιατρούς αλλά όλες τις λαϊκές οικογένειες“.

Παράλληλα θεωρεί πρόκληση για δεκάδες ασθενείς τον κυβερνητικό ισχυρισμό, ότι δίνεται επιλογή σε όσους «το επιθυμούν» και «δεν τσιγκουνεύονται να πληρώσουν για την υγεία τους» να γίνουν πελάτες των ιδιωτικών κλινικών.

Η ΕΙΘΕΛ φέρνει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις δομές στο Νοσοκομείο Λέρου και ΚΥ  Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου, που υπολειτουργούν λόγω των ελλείψεων και οι κάτοικοι αναγκάζονται να ταξιδεύουν προσφεύγοντας σε ιδιωτικές μονάδες συνήθως των Αθηνών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος