Εγκρίθηκε ο απολογισμός της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής για το 2021 ενέκρινε στη σημερινή του, Τρίτη, συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου.

«Το 2021 ήταν άλλη μια δύσκολη χρονιά, καθώς ήταν η δεύτερη χρονιά της πανδημίας», σημείωσε παρουσιάζοντας τον απολογισμό ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, για να προσθέσει ότι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου κατέγραψαν σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανάκαμψης στην Ευρώπη.
Ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην συμφωνία για την πενταετή συνεργασία με την TUI, στο πρόγραμμα GR-eco islands, που αφορά κατ’ αρχάς την Χάλκη και την Αστυπάλαια, στη διαχείριση της πανδημίας, σε παρεμβάσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, ο αθλητισμός, τα έργα, ο καθαρισμός των ρεμάτων, οι δασικοί χάρτες και η διαχείριση των απορριμμάτων.
«Έγιναν αρκετά, μπορούσαν να γίνουν περισσότερα», τόνισε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Γλυνός, που επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη να προχωρήσει η λειτουργία των υδατοδρομίων, να ιδρυθεί ακτινοθεραπευτικό τμήμα στο νοσοκομείο Ρόδου και να ιδρυθεί τμήμα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στην Κω.
«Η περιφερειακή αρχή επιδεικνύει ιδιαίτερο ζήλο στην εξυπηρέτηση μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων», σημείωσε η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μαρία Χατζηγιάννη, ενώ κριτική άσκησαν ο επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου», Χαράλαμπος Κόκκινος, και της «Ελληνικής Αυγής», Νίκος Αττιτής.
«Μόνο για τα Rafale δεν μας έχετε κάνει παρατήρηση», απάντησε στην κριτική των παρατάξεων της μειοψηφίας ο περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος, κατηγορώντας τες ότι ψάχνουν με κόπο να βρουν αρνητικά για να κάνουν κριτική στην περιφερειακή αρχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος