Εγκαταστάσεις φιλοξενίας ιπποειδών καλείται να δημιουργήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου, δηλαδή των αιγοπροβάτων, των χοιρινών, αλλά και των ιπποειδών θα πρέπει να προχωρήσουν το επόμενο διάστημα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Μάλιστα στην υπουργική απόφαση για τα ιπποειδή, προβλέπεται, ότι οι Περιφέρειες θα πρέπει να περισυλλέξουν όσα ζώα δεν δηλωθούν από τους ιδιοκτήτες τους.
«Οι Περιφέρειες της χώρας, με τη συνδρομή των οικείων Δήμων, υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή, μεταφορά, φύλαξη, διατροφή και διατήρηση των ανεπιτήρητων ιπποειδών. Με απόφαση του Περιφερειάρχη, ύστερα από διαβούλευση με τους οικείους Δήμους, καθορίζεται το πλαίσιο συνδρομής των Δήμων (ιδίως προσωπικό, χώροι φύλαξης, διαχείριση, συλλογή, μεταφορά). Για τον παραπάνω σκοπό, οι Περιφέρειες ιδρύουν και λειτουργούν, σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας, μία ή περισσότερες εγκαταστάσεις, επιτρεπομένης της συνεργασίας με άλλα νομικά ή φυσικά πρόσωπα, σε ιδιόκτητους ή μισθωμένους ή παραχωρούμενους από το Δημόσιο ή από ιδιώτες χώρους. Ως υπεύθυνος της εγκατάστασης ορίζεται η Περιφέρεια η οποία επιβλέπει την εν λόγω εγκατάσταση» αναφέρει η απόφαση.
«Έτσι αποφάσισε το υπουργείο. Δεν θέλω να το σχολιάσω» δήλωσε σκωπτικά ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου και αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζανεττίδης, για να προσθέσει ότι το θέμα απασχολεί συνολικά την ΕΝ.ΠΕ.
«Ανατίθενται συνεχώς νέες αρμοδιότητες, ενώ δεν έχουμε προσωπικό. Οι υπηρεσίες μας είναι τραγικά υποστελεχωμένες και στα περισσότερα νησιά δεν διαθέτουμε καν υπηρεσίες. Σε κάθε επαφή με τα υπουργεία θέτουμε το πρόβλημα αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια και χειρότερη» δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον προϊστάμενο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Ηλία Οικονομίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος