Η Αιγαιακή κουζίνα κέρδισε τις εντυπώσεις

Ο φάκελος υποψηφιότητας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την διεκδίκηση του τίτλου «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019», παρουσιάστηκε χθες στο Sibiu της Ρουμανίας, αποσπώντας εξαιρετικά σχόλια και εντυπώσεις.
Πρόκειται για το τελικό στάδιο εκπλήρωσης όλων των αυστηρών κριτηρίων που έχουν τεθεί από IGCAT (Διεθνές Ινστιτούτο Γαστρονομίας, Πολιτισμού, Τεχνών και Τουρισμού), για την απονομή του τίτλου, μετά από μια περίοδο σκληρής δουλειάς, από πλευράς της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και μετά από ευρύτατο κύκλο διαβουλεύσεων.

Στην αποστολή μετείχαν και οι σεφ Μιχάλης Παντελής Γεωργουδιός και Βασίλης Λιάκης, στελέχη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, οι οποίοι παρουσίασαν στο κοινό, με τρόπο εντυπωσιακό , τον γαστρονομικό πλούτο και την μακρά παράδοση της Αιγαιακής Κουζίνας.
«Είμαστε εδώ για να δείξουμε τον πολιτισμό, την γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Η γαστρονομία των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, αποτελεί την αρχαιότερη και πλουσιότερη κουζίνας του κόσμου. Ένα μοναδικό γαστρονομικό πλούτο, από όπου προέρχονται πολλά στοιχεία της σύγχρονης ευρωπαϊκής διατροφής και κουζίνας. Είναι μια κουζίνα που αξίζει να γνωρίσει όλη η Ευρώπη» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος