Έφυγε με μετάθεση ο μοναδικός καρδιολόγος του νοσοκομείου Καλύμνου

Εγκρίθηκε με απόφαση του Υπουργείου Υγείας η αίτηση μετάθεσης του Ιατρού Καρδιολόγου, Μανώλη Τσικούρη, διευθυντή Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλύμνου σε κενή οργανική θέση του Γ.Ν.Α. «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Η μετάθεση του καρδιολόγου δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα, καθώς η κλινική μένει χωρίς μόνιμο γιατρό, καθώς εκκρεμεί η ανάρτηση της προκήρυξης για την πλήρωση 2 κενών θέσεων καρδιολόγων.

Η διοίκηση του Βουβάλειου Νοσοκομείου έχει υποβάλλει αίτημα για την άμεση  πλήρωση της θέσης, με απόσπαση από άλλο νοσοκομείο χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανταπόκριση.

Την αδιαφορία όλων των αρμοδίων και την μη προκήρυξη θέσεων, με αποτέλεσμα το νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού να κινδυνεύει να βρεθεί άμεσα χωρίς καρδιολόγο, είχαν καταγγείλει προ δυο μηνών ιδιώτες καρδιολόγοι που κλήθηκαν να στηρίξουν τη κλινική του Νοσοκομείου, καθώς από το τέλος του 2021 έχει μείνει με μια μόνο θέση γιατρού, του Μανώλη Τσικούρη.

Όμως στο μεσοδιάστημα, όπως καταγγέλλουν οι γιατροί, “καμία προσπάθεια δεν έγινε για να ενισχυθεί ο κύριος Τσικούρης και να παραμείνει στην Κάλυμνο. Καμία προσπάθεια να δοθούν κίνητρα στον κ. Τσικούρη και να τον υποστηρίξουν στο έργο του. Μάλλον το αντίθετο”.

Ερώτηση για το μείζον ζήτημα της έλλειψης καρδιολόγων στο νοσοκομείο Καλύμνου, κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νεκτάριος Σαντορινιός. Ανάλογη ερώτηση κατέθεσε και ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάνος Κόνσολας χωρίς αποτέλεσμα. Η προηγούμενη διοίκηση, αντιμετώπισε την έλλειψη με την προσωρινή κάλυψη των εφημεριών από τους δύο ιδιώτες καρδιολόγους του νησιού.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο διοικητής του Ιδρύματος  ανέφερε ότι “αναμένεται καρδιολόγος από άλλο νοσοκομείο, ενώ στη τελική διαδικασία έγκρισης βρίσκεται η προκήρυξη των δυο θέσεων ενός Διευθυντή και ενός Επιμελητή Α, με τις προσλήψεις ωστόσο να καθυστερούν λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας”.

«Σε κάθε περίπτωση», επισήμανε ο διοικητής, «δεν χρειάζεται πανικός καθώς οποιαδήποτε στιγμή υπάρξει ανάγκη αντιμετώπισης καρδιολογικού περιστατικού υπάρχει γιατρός στο ίδρυμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος