Δύο όρνεα πετούν ξανά ελεύθερα στον ουρανό της Νάξου με τη βοήθεια του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής

Μετά από πολύμηνη φροντίδα, τα δύο πτηνά απελευθερώθηκαν στον Άγιο Τρύφωνα παρουσία μαθητών, δασοφυλάκων και αστυνομικών.

Τα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Άγριας Ζωής, συνόδευσαν χθες τα δύο όρνεα στον προορισμό τους για απελευθέρωση. Μαζί τους ήταν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φιλωτίου, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς, καθώς και στελέχη του Αστυνομικού Σταθμού Φιλωτίου και δασοφύλακες του Δασονομείου Νάξου.

Τα παιδιά, μετά από μια σύντομη εκπαιδευτική ενημέρωση για τα πτηνά, είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τα κλουβιά, αφήνοντας τα όρνεα να πετάξουν ελεύθερα στον ουρανό, προσφέροντας στιγμές συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Η επιστροφή των όρνεων στη φύση ξεκίνησε σταδιακά. Το καλοκαίρι του 2024, 12 όρνεα από την Κρήτη στάλθηκαν από το Δασαρχείο Ρεθύμνου στην Πάρο και τη Νάξο, αδυνατισμένα και αφυδατωμένα λόγω του παρατεταμένου καύσωνα, αλλά και της ξηρασίας που επικρατούσε. Η ανάγκη για βοήθεια ήταν άμεση. Έξι από αυτά φιλοξενήθηκαν στον Σύλλογο Προστασίας Άγριας Ζωής Νάξου, όπου δέχτηκαν πολύμηνη φροντίδα από τα μέλη του Συλλόγου.

Η μεγάλη στιγμή για την επιστροφή στη φύση ήρθε σταδιακά. Τέσσερα από τα όρνεα στάλθηκαν από τον σύλλογο πίσω στην Κρήτη, όπου επανεντάχθηκαν με απόλυτη επιτυχία μαζί με εκείνα της Πάρου στις 6 Απριλίου, ενώ τα υπόλοιπα δύο περίμεναν την σειρά τους ώστε να πετάξουν στον ουρανό της Νάξου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος