Δράσεις για τα ζώα από τον Δήμο Ρόδου και το ΚΕΚ “Γεννηματάς”

Κοινές δράσεις για την προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων, ξεκινούν το επόμενο διάστημα η Διεύθυνση Πρωτογενούς Τομέα του Δήμου Ρόδου και το ΚΕΚ: «Γεώργιος Γεννηματάς», σε μια προσπάθεια να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, αλλά και να υποστηρίξουν τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου.

Η πρώτη δράση είναι ένα διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα, «γνωρίζω – μαθαίνω – φροντίζω δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς», που θα πραγματοποιηθεί στις 21, 22, 28 και 29 Ιανουαρίου.
Θα αναπτυχθούν θέματα όπως η εκπαίδευση των ζώων από τον εκπαιδευτή σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας, Δημήτρη Κυμπάρη, οι συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων από τον εκπαιδευτή σκύλων ειδικό στις περισυλλογές, Γιώργο Κρητικό, η ιατρική πρόληψη από την κτηνίατρο, Αικατερίνη Βελώνη ,και η νομική υποστήριξη από την δικηγόρο, πρόεδρο της Φιλοζωικής, Γεωργία Διμέλλη.
«Καλούμε τους πολίτες να παρακολουθήσουν το σεμινάριο και να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με τα ζώα. Θέλουμε να προωθήσουμε τις υιοθεσίες αδέσποτων από το κυνοκομείο, γιατί δεν είναι δυνατόν τα σκυλιά να περνούν τη ζωή τους μέσα σε κλουβιά», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου η εντεταλμένη για θέματα πρωτογενούς τομέα δημοτική σύμβουλος, Κική Πάττα.
Οι αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.kek-gennimatas.gr και οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση, σύμφωνα με την διευθύνουσα σύμβουλο του ΚΕΚ, Βάνα Μανωλάκη.
Η δεύτερη δράση σχετίζεται με την συγκρότηση καταρτισμένης ομάδας εθελοντών που θα υποστηρίξουν τη λειτουργία του δημοτικού κυνοκομείου, η οποία σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται σε εθελοντές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος