Δωρεά μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Κω – Κίνητρα για προσλήψεις υποσχέθηκε ο υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης

Παρουσία του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα πραγματοποιήθηκαν μεσημέρι Πέμπτης 3 Μαρτίου τα εγκαίνια της νέας μονάδας παραγωγής οξυγόνου στο Νοσοκομείο Κω, δωρεά του ιδιοκτήτη της Φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ Δημήτρη Γιαννακόπουλου οποίος και παραβρέθηκε στη τελετή.

Προηγήθηκε σύσκεψη των υπουργών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και ιατρούς κλινικών, εκτός του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, το οποίο δεν προσκλήθηκε.

Ο κ. Πλεύρης συναντήθηκε αργότερα με τους εργαζόμενους όπου και ενημερώθηκε για τα υπάρχοντα προβλήματα στελέχωσης των τμημάτων.

Παρών στη σύσκεψη ήταν και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροιλός και οι τέσσερις κυβερνητικοί βουλευτές.

Σε δηλώσεις του στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης ο κ Πλεύρης δεσμεύτηκε για παροχή κινήτρων στους ιατρούς και λοιπές ειδικότητες που προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο άμεσα θα ψηφιστεί, καθώς και για την ενίσχυση των δομών Υγείας από το ταμείο ανάκαμψης. Αναφορικά με τις ελλείψεις σε ιατρικό νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, υποστήριξε ότι θα ενισχυθούν τα Νοσοκομεία από ιδιώτες ιατρούς συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ.

Για το Νέο Νοσοκομείο εκτίμησε την ανάγκη κατασκευής του, σημειώνοντας ότι έχει γίνει πρόοδος και είναι προχωρημένος ο σχεδιασμός του, ενώ για τον Οργανισμό του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας ανέφερε πως θα εγκριθεί συνολικά μαζί με άλλους οργανισμούς το αμέσως επόμενο διάστημα.

“Από σήμερα αποκτά αυτάρκεια σε οξυγόνο η Κως, όχι μόνο σε επίπεδο Νοσοκομείου αλλά σε όλες τις δομές”, τόνισε ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας την μεγάλη συμβολή της προσφοράς του κ Γιαννακόπουλου που έχει προχωρήσει και σε άλλες δωρεές σε Νοσοκομεία της χώρας. “Πράξεις που οφείλει να φέρει εις πέρας το κράτος αλλά τις κάνει ο ιδιώτης”, συμπλήρωσε ο κ Πλεύρης.

Ιδιαίτερα σημαντικό για τους 30.000 κατοίκους του νησιού του Ιπποκράτη, χαρακτήρισε το γεγονός της λειτουργίας της νέας γεννήτριας οξυγόνου ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος “το νησί”, που όπως είπε χαρακτηριστικά “διαφημίζει σε όλο τον κόσμο τη νησιωτική Ελλάδα”.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στις άλλες δράσεις της εταιρείας ιδιαίτερα στα νησιά Καστελλόριζο, Πάτμο, Σάμο, καθώς και στην καθοριστική συμβολή για αυτές τις δράσεις, των 1.316 εργαζόμενων της Φαρμακοβιομηχανίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος