Δωδεκάνησα: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Μικρή έκταση από ξερά χόρτα αποτέφρωσε φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στην Κάλαθο της Ρόδου. Η φωτιά σβήστηκε πριν πάρει διαστάσεις, χάρις στην άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου.

Εν τω μεταξύ στην κατηγορία 4 του πολύ υψηλού κινδύνου είναι αύριο Τετάρτη ολόκληρη η Δωδ/σος, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.
Δωδεκάνησα: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς
Από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου παρακαλούνται οι πολίτες και οι επισκέπτες των νησιών, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.
Υπενθυμίζεται ότι για όλη την αντιπυρική περίοδο θα ισχύσει απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση, όπως ορίζονται στο Ν. 998/1979 (Α’ 289) στις περιοχές που περιλαμβάνονται στην υπ’ αριθ. πρωτ. 65925/577/31-5-2022 Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου και για τις περιοχές των νήσων της Π.Ε. Δωδεκανήσου (Ρόδου, Σύμης, Κω, Καλύμνου και Καρπάθου) που περιγράφονται σε αυτή από 2μ.μ. ως 6π.μ. της επόμενης ημέρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος