Δήμος Ρόδου: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2022

Τον προϋπολογισμό του 2022 ενέκρινε στη σημερινή του (Τετάρτη) συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Αρνητικές ήταν οι παρατάξεις της μειοψηφίας, που καταλόγισαν στον προϋπολογισμό έλλειψη οράματος και αναπτυξιακής προοπτικής, ενώ ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης απαντώντας στην κριτική μίλησε για μικρόψυχες τοποθετήσεις και για αποσπασματικές αρλούμπες.

Εισηγούμενος τον προϋπολογισμό ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Ταρασλιάς παρατήρησε, ότι λόγω της πανδημίας πολλές δράσεις δεν υλοποιήθηκαν. Πρόσθεσε όμως, ότι παρά την μειωμένη οικονομική δραστηριότητα, ο Δήμος κατάφερε να μην έχει απώλεια εσόδων.
«Έχω πάψει πλέον να θεωρώ την συζήτηση για τον προϋπολογισμό ως την κορυφαία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» τόνισε στην τοποθέτηση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας τ. δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος και πρόσθεσε: «Ακούω τους αντιδημάρχους Οικονομικών να δυσανασχετούν διότι πλήρωσαν παλιές υποχρεώσεις και βλέπω ότι το 2021 πληρώθηκαν 2.489.617 ευρώ και φέτος προβλέπονται 1.203.000 ευρώ. Φαίνεται δεν γνωρίζουν ότι και εμείς πληρώσαμε 21 εκατομμύρια ευρώ και πριν από εμάς ο Κουσουρνάς άλλα 13 εκατομμύρια ευρώ. Όμως εμείς τότε δεν βρήκαμε «μαξιλάρι με 55 εκατομμύρια ευρώ» ενώ εσείς τα βρήκατε έτοιμα».
Σκληρή ήταν η κριτική και από τον επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών» Δημήτρη Κρητικό που αναφέρθηκε στις πολλές τροποποιήσεις του προϋπολογισμού και παρατήρησε ότι δεν έχει όραμα και προοπτική: «Αναφέρεστε σε έργα καθημερινότητας που είναι υποχρέωση σας και σε άλλα όπως το Εθνικό Θέατρο και η Ροδιακή Έπαυλη που είναι βαλτωμένα για χρόνια. Αυτά δεν είναι όραμα. Ο προϋπολογισμός δεν είναι ούτε καν διαχειριστικός» είπε ο κ. Κρητικός και κάλεσε τη δημοτική αρχή να αλλάξει πλεύση.
Κριτική άσκησε και ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Ιατρίδης που τόνισε ότι «το νησί πάει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος