Δήμος Ρόδου: Απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. δύο παρατάξεις της μειοψηφίας

Την απόφαση τους να απέχουν από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου τις οποίες αποκαλούν «παρωδία», της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, μέχρι να συγκληθούν με φυσική παρουσία σύμφωνα με τις τελευταίες ΚΥΑ για τις συνεδριάσεις των συλλογικών οργάνων, ανακοίνωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, «Ρόδος δύναμη πολιτών», Φώτης Χατζηδιάκος, και «Ρόδος Αξιών», Δημήτρης Κρητικός.

Συγκεκριμένα απηύθυναν επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, εν όψει της προγραμματισμένης για αύριο συνεδρίασης, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν:
«Τον τελευταίο μήνα με δελτία τύπου του δήμου, έχουν δημοσιοποιηθεί φωτογραφίες από πολυμελείς συσκέψεις στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την φυσική παρουσία μεγάλου αριθμού προσώπων και δημοσιογράφων, καθώς και συναντήσεις της παράταξής σας στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού μελών της παράταξής σας, ειδικών συμβούλων και συνεργατών σας.
Επειδή το σύνολο των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της μειοψηφίας έχουν εμβολιασθεί και με τις δύο δόσεις και εξ όσων γνωρίζουμε το ίδιο ισχύει και με τα μέλη της πλειοψηφίας, πλέον των αντιδημάρχων που έχουν νοσήσει με covid-19, θεωρούμε απαράδεκτο να αποφεύγετε να συγκαλέσετε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την φυσική παρουσία των δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων του τύπου.
Για τους λόγους αυτούς σας δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε με την προτεινόμενη διαδικασία της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης και θα απέχουμε από τούδε και στο εξής, μέχρις ότου συγκαλέσετε την συνεδρίαση με την φυσική παρουσία των εμβολιασμένων και νοσησάντων δημοτικών συμβούλων και των εκπροσώπων του τύπου.
Την ίδια θέση δηλώνουμε ότι θα τηρήσουμε και στις συνεδριάσεις της Οικονομικής επιτροπής, η οποία αν και ολιγομελής συνεχίζει να συνεδριάζει «εν κρυπτώ», με το απαράδεκτο σύστημα της δια περιφοράς συζητήσεως των πλέον σοβαρών θεμάτων που αφορούν τον δήμο μας, όπως και της επιτροπής ποιότητας ζωής.
Είναι προφανές ότι για την αντιμετώπιση της πανδημίας απαιτείται συμμόρφωση με τις επιστημονικές οδηγίες για την προστασία του συνόλου των πολιτών. Αυτό όμως δεν μπορεί να λειτουργεί ως πρόσχημα για συνεδριάσεις – παρωδίες του Δημοτικού Συμβουλίου και των επιτροπών, με τα χαρακτηριστικά που αναφέραμε πιο πάνω. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να είναι το άλλοθι για να περνούν δια περιφοράς σοβαρές αποφάσεις για δέσμευση πόρων, σύναψη προγραμματικών συμβάσεων και απευθείας αναθέσεων, χωρίς ουσιαστική συζήτηση και χωρίς την απαιτούμενη παροχή εξηγήσεων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος