Δήμος Κω προς ΥΠΠΟ: “Βρείτε λύση με τους συμβασιούχους να συνεχιστεί το έργο αντικατάστασης του δικτύου μεταφοράς νερού”

Να εξαντλήσει κάθε δυνατό τρόπο ώστε να βρεθεί λύση για τους συμβασιούχους εργαζόμενους και τη πληρωμή τους, γιατί θα υπάρξουν συνέπειες αν δεν συνεχιστεί και ολοκληρωθεί το έργο αντικατάστασης του κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού στη θέση Σφαγεία, καλεί με επιστολή της προς το Υπουργείο Πολιτισμού η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κω, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι  οι εργαζόμενοι αρχαιολόγοι και τεχνίτες που απασχολούνται στο σεισμόπληκτο έργο, καθώς είχε υποστεί τεράστιες ζημιές από τον σεισμό του 2017, από το Σεπτέμβριο ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά πως απολύονται και παύει να ισχύει η σύμβαση που είχαν υπογράψει πριν από λίγες μέρες, μετά την ένσταση που υπέβαλε ο ανάδοχος του έργου λόγω οικονομικών απαιτήσεων.

Το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από το Αναπτυξιακό πρόγραμμα ειδικού σκοπού Ν. Αιγαίου  με φορέα υλοποίησης την ΔΕΥΑΚ.

“Παρά το γεγονός ότι ζητήσαμε επίσημη ενημέρωση για ποιο λόγο λύνονται οι συμβάσεις μας απάντηση δεν πήραμε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου”, δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ένας από τους εργαζόμενους αρχαιολόγους στο έργο.

“Η σύμβαση μας – πρόσθεσε – προϋποθέτει πέρα από την επίβλεψη και τις εργασίες στο πεδίο και τη διαχείριση των ευρημάτων που έχουν προκύψει, η οποία δεν  έχει γίνει. Και αυτός θα ήταν λόγος που θα  δικαιολογούσε τις  δαπάνες σε αντίθεση με τον ισχυρισμό της υπηρεσίας πως δεν γίνεται”.

Χαρακτήρισε παράδοξο το γεγονός να δείχνει η ΕΦΑ Δωδεκανήσου, “ιδιαίτερο ζήλο για τη επίσπευση των απολύσεων των εργαζομένων  αντί για την διευθέτηση του ζητήματος, αδιαφορώντας ωστόσο  για το γεγονός ότι είναι  απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, ενώ προκαλεί ερωτηματικά  η άρνηση της υπηρεσίας να συζητήσει  το πρόβλημα με τον δήμο προκειμένου να βρεθεί λύση για να μη σταματήσει το σημαντικό αυτό έργο για τη τοπική κοινωνία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν Αιγαίου από το εγκεκριμένο κονδύλι των σεισμόπληκτων έργωνποσόν 35.000 ευρώ διαθέτει η ΕΦΑ για τον καθαρισμό των χόρτων στους αρχαιολογικούς χώρους, εργασίες που έχουν ξεκινήσει με ανάθεση σε εργολάβο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος