Δήμαρχος Ρόδου: Να επιτραπεί το ελεγχόμενο κυνήγι του ελαφιού για να μειωθεί ο μεγάλος αριθμός του στο νησί

Να επιτραπεί το κυνήγι για το ελάφι εισηγήθηκαν χθες στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου ο δήμαρχος, Αντώνης Καμπουράκης, και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλης Σοκορέλλος, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός τους. Μάλιστα ανέφεραν ότι θα ζητήσουν από την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει το ελάφι από προστατευόμενο είδος και να χαρακτηριστεί ως επιβλαβές.
Όπως εξήγησε ο κ. Καμπουράκης, θα πρέπει να αναλογούν περί τα 150 ελάφια σε κάθε κυνηγό και τα έσοδα να κατατίθενται σε λογαριασμό για την προστασία του ελαφιού. Συστήθηκε επιτροπή από τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου η οποία θα επεξεργαστεί διάφορες προτάσεις όπως ή στείρωση των ελαφιών και η μεταφορά τους σε άλλες περιοχές και το οποίο θα διαβιβαστεί στην κυβέρνηση.

Όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο Ρόδου είναι “αποφασισμένος να αναλάβει να προασπιστεί τους ροδίτες και τις καλλιέργειες τους και όχι την υπεράσπιση του ελαφιού». Να σημειωθεί ότι ο εισηγητής της πλειοψηφίας, Σάββας Καραταπάνης, κατέθεσε πρόταση για σύναψη μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας προκειμένου να προχωρήσουν οι στειρώσεις των ελαφιών.

Καμία αναφορά δεν υπήρχε στην εισήγηση του για κυνήγι. Μάλιστα στο τέλος της συζήτησης του θέματος ο κ. Καραταπάνης διαβίβασε έγγραφο του προς το προεδρείο στο οποίο έγραφε ότι ο ίδιος εισηγήθηκε μόνο την σύναψη μνημονίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου σήμερα το πρωί δήλωσε ότι είναι αντίθετος στο κυνήγι του ελαφιού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος