Δήμαρχος Καλυμνίων: Προσφεύγουμε στα δικαστήρια για να μην μας υφαρπάξουν τις Ιαματικές πηγές

Για “βρώμικο σχέδιο” που έγινε νόμος του κράτους στη Λογική ότι “θέλουν να υφαρπάξουν τις Ιαματικές Πηγές” έκανε λόγο ο δήμαρχος Καλυμνίων, Δημήτρης Διακομιχάλης, με αφορμή τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τον Τουρισμό και τις Ιαματικές πηγές, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο συστήνεται ΑΕ, η οποία και θα αναλάβει τη διοίκηση, διαχείριση, εκμετάλλευση και αξιοποίηση των φυσικών ιαματικών πόρων και πηγών, εφόσον οι Δήμοι δεν έχουν τη δυνατότητα να τις εκμεταλλευτούν. Δίνεται παράλληλα η δυνατότητα στους δήμους μέσα σε τέσσερα χρόνια να συντάξουν οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας, αφού προηγουμένως καταθέσουν απλή απόφαση αξιοποίησης τους.

“Ενώ το άρθρο 17 είναι ασαφές” τονίζει ο δήμαρχος Καλυμνίων “έρχεται με πονηρό τρόπο, το καταστατικό των ΙΠΕ ΑΕ (Ιαματικές Πηγές Ελλάδας )στο άρθρο 3 να δώσει τη δυνατότητα έγκρισης των οικονομοτεχνικών μελετών”.

“Είναι δυνατόν οι ΙΠΕ ΑΕ ένας ανταγωνιστής, που έχει δικές του πηγές κρατικές, που ανήκουν στον ΕΟΤ να εγκρίνει την οικονομοτεχνική μελέτη του δήμου Καλύμνου, του δήμου Κω, της Καλλιθέας Ρόδου για την ανάπτυξη των Ιαματικών τους πηγών!!!”, διερωτήθηκε ο δήμαρχος υποστηρίζοντας, ότι “με τερτίπια οι ΙΠΕ ΑΕ θα μπλοκάρουν την έγκριση της οικονομοτεχνικής μελέτης με αποτέλεσμα να χαθεί η 4ετία και οι Ιαματικές πηγές να αλλάξουν χέρια”.

“Εμείς ζητούσαμε απλή γνωστοποίηση, χωρίς καμία άλλη ουσιαστική παρέμβαση, τώρα όμως με το σχέδιο νόμου εμπλέκεται η συγκεκριμένη εταιρεία επί της ουσίας και αυτό δεν το δεχόμαστε” τόνισε κατηγορηματικά ο δήμαρχος Καλυμνίων δηλώνοντας, ότι οι δήμοι θα προσφύγουν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και θα κινηθούν δικαστικά αξιοποιώντας όλο το οπλοστάσιο, που έχουν.
Ήδη αποφασίστηκε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών τον Ιανουάριο.
Υπάρχει θέμα όμως και με τον Αιγιαλό, επεσήμανε, καθώς εκεί υπάρχουν πηγές σε πολλούς δήμους, που αναβλύζουν. Παρόλο όμως που ζητήθηκε να παραχωρηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι του αιγιαλού, ανταπόκριση δεν υπήρχε.
“Μπήκαμε πλέον σε θέση μάχης και έχουμε δρόμο μπροστά μας” υπογράμμισε ο δήμαρχος Καλυμνίων εκφράζοντας ωστόσο τη πεποίθησή του, ότι αυτή τη μάχη θα την κερδίσουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος