Διευθύντρια Κ.Υ. Κω: “Να μένει ανοικτή η προκήρυξη μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον για προσλήψεις ιατρών”

Άγονη αποδείχθηκε η προκήρυξη θέσης παθολόγου στο Ιπποκράτειο Γ. Νοσοκομείο Κω ενώ καθυστερούν και οι κρίσεις για τη κάλυψη μόνιμης θέσης ακτινολόγου.
Να παραμένει ανοικτή η προκήρυξη μέχρι να εκδηλωθεί ενδιαφέρον και όχι να επαναπροκηρύσσεται η θέση, ώστε άμεσα να στελεχωθούν οι κλινικές, πρότεινε η Διευθύντρια του Κ.Υ. του νοσοκομείου και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κω, Μαρία Φρατζάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Παράλληλα θεώρησε επιτακτική την ανάγκη αναδιάρθρωσης του κανονισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντας τον υπάρχοντα πεπαλαιωμένο που δεν καλύπτει τις σημερινές ανάγκες.
Αναφορικά με το μειωμένο ενδιαφέρον ιδιωτών ιατρών για τη κάλυψη των αυξημένων αναγκών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας η κα. Φρατζάκη το απέδωσε κυρίως στο γεγονός ότι οι γιατροί δεν καλύπτονται από τη νομοθεσία.
“Έχουμε σε πολλά Νοσοκομεία”, υπογράμμισε η διευθύντρια του Κ.Υ. Κω, “εταιρείες που παρακινούν ασθενείς οι οποίοι έχουν χάσει δικούς τους ή νοσηλεύονται πολύ καιρό, να καταφεύγουν στη δικαιοσύνη για δήθεν παραλείψεις και ιατρικά λάθη. Και αυτό συμβαίνει εν μέσω πανδημίας και με όλο το άγχος και το φόρτο εργασίας που βιώνουμε”.
Η κα. Φρατζάκη μετέφερε παράλληλα τη δέσμευση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, που παραβρέθηκε στην ολομέλεια των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, για ψήφιση στη Βουλή ειδικής ρύθμισης για το ακαταδίωκτο των ιατρών εκείνων που θέλουν να προσφέρουν στο ΕΣΥ και στις κλινικές COVID.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος