Στη Ρόδο, στις 22 και 23 Μαϊου, θα πραγματοποιηθεί η 2η Διάσκεψη για την Ασφάλεια και Σταθερότητα στη ΝΑ Μεσόγειο.
Στη Διάσκεψη έχουν προσκληθεί για να μετάσχουν αντιπροσωπείες από 18 κράτη (Αραβικά και Ευρωπαϊκά) και Διεθνείς Οργανισμοί.
Των αντιπροσωπειών θα ηγούνται υπουργοί Εξωτερικών και Ανώτατοι Αξιωματούχοι Οργανισμών.
Σημειώνεται ότι στην 1η Διάσκεψη της Ρόδου, μετείχαν υπουργοί Εξωτερικών και Αξιωματούχοι από Αλβανία, Κροατία, Κύπρο, Σλοβακία, Αίγυπτο, Αλγερία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Λίβανο, Λιβύη και Τυνησία.
Στόχος της Διάσκεψης, είναι αφ’ ενός η προώθηση του διαλόγου για τη συλλογική διαχείριση των προκλήσεων στη νευραλγική περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπως ο πόλεμος, η τρομοκρατία, η μεταναστευτική και η προσφυγική κρίση και αφ’ ετέρου η ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς της οικονομίας, των μεταφορών, της ενέργειας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος