Διαψεύδει τα περί κράτησης του πατέρα που κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του παιδιού του στη Νίσυρο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Διαψεύδει τα περί κράτησης του αλλοδαπού, που κατήγγειλε προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος του ανήλικου παιδιού του, το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα, ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

  • Την Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.
  • Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.
  • Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.
  • Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται, ότι οι αστυνομικοί, από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στην χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία. Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος