Διαμαρτυρία για τους συμβασιούχους της καθαριότητας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους συμβασιούχους της καθαριότητας, μετά την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου να κηρύξει αντισυνταγματική την παράταση της σύμβασής τους, πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Δήμου Ρόδου.

Οι σύλλογοι υπαλλήλων του Δήμου, σε συνεδρίασή τους, αποφάσισαν επίσης να μετέχουν στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ για την Πέμπτη, 21 Ιουνίου.

«Απέναντι σ’ αυτή την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον κυβερνητικό εμπαιγμό εμείς ως μόνη λύση πλέον απαιτούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Και συνεχίζουν:

«Κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα.

Τα αδιέξοδα όμως της κυβέρνησης δεν θα φορτωθούν στην πλάτη των εργαζομένων που θα διεκδικήσουν δυναμικά την παραμονή τους στην δουλειά, την μετατροπή της εργασιακής τους σχέση σε Αορίστου Χρόνου διότι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και που πλέον αποτελεί την μόνη πολιτική διέξοδο , το βάρος της οποίας θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος