Τη διαμαρτυρία του εκφράζει ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλλιας προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας θεωρώντας μεταξύ άλλων επιβεβλημένη τη διατήρηση κινήτρων προσέλκυσης και παραμονής του Ν.1881/90 που αφορά στους ιατρούς του Νοσοκομείου Λέρου, τη προμήθεια νέων μηχανημάτων για την κάλυψη αναγκών του νοσοκομείου, καθώς και τη επισκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων του Νοσοκομείου.
Με είχατε διαβεβαιώσει αναφέρει ο κ. Κόλλιας ότι θα μεριμνήσετε για την άμεση προμήθεια και λειτουργία αξονικού τομογράφου που θα βοηθήσει τόσο τους συμπολίτες μας ώστε να αποφεύγουν την ταλαιπωρία, όσο και το κράτος στην εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ που δαπανώνται στις αεροδιακομιδές.
Δυστυχώς, πέρασαν περίπου δύο μήνες από τη συνάντησή μας και με λύπη διαπιστώνω ότι το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν έχει δρομολογήσει καμία λύση σε όλα όσα σας ανέφερα, αλλά τουναντίον ενέκρινε την έκτακτη επιχορήγηση 790.000 ευρώ από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας, για τα νοσοκομεία των νησιών του Αιγαίου που δέχονται προσφυγικές ροές, εξαιρώντας το νοσοκομείο της Λέρου!
Ο κ. Κόλλιας ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που εξαιρέθηκε το Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου από την έκτακτη επιχορήγηση, και τις ενέργειες στις οποίες προτίθεστε να προβείτε αναφορικά με τα προβλήματα που σας επισημαίνω με την παρούσα επιστολή.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος