Δεσπόζει στο λιμάνι της Ρόδου το “Odyssey of the Seas”

Αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Ρόδου είναι από το πρωί το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει καταπλεύσει ποτέ στο νησί. Πρόκειται για το “Odyssey of the Seas” της εταιρείας Royal Caribbean Cruises, που ήρθε στις 7 το πρωί από τη Μύκονο και θα αποπλεύσει στις 6 το απόγευμα για τα Χανιά της Κρήτης.

Πρόκειται για ένα μεγαθήριο, μήκους 348 μέτρων και ύψους 70 μέτρων που ήρθε μεταφέροντας περί τους 3.300 επιβάτες. Συνολικά μπορεί να μεταφέρει 5.500 επιβάτες και περισσότερα από 1.600 άτομα πλήρωμα, έχει 16 καταστρώματα, 15 εστιατόρια και 2 πισίνες.
Το πλοίο υποδέχθηκαν το πρωί στο λιμάνι της Ρόδου ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Θανάσης Βυρίνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου Βασίλης Παπαοικονόμου, εκπρόσωποι υπηρεσιών που ασχολούνται με την κρουαζιέρα και ο ναυτιλιακός πράκτορας Παύλος Γεωργιάδης που εκπροσωπεί την εταιρεία. Καλωσόρισαν τον πλοίαρχο και τους αξιωματικούς στη Ρόδο και τους προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.
Δεσπόζει στο λιμάνι της Ρόδου το “Odyssey of the Seas”
«Το κρουαζιερόπλοιο αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει έρθει ποτέ στο νησί. Αρχικά το περιμέναμε πέρσι, αλλά τότε είχαν ακυρωθεί τα ταξίδια του στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που επικρατούσε στο Ισραήλ» δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Βασίλης Παπαοικονόμου, υπενθυμίζοντας ότι πέρσι, για να μπορέσει να αγκυροβολήσει το πλοίο στο λιμάνι είχαν γίνει εργασίες καθαρισμού και εκβάθυνσης, λόγω του μεγάλου βυθίσματος του!

Το “Odyssey of the Seas” είναι προγραμματισμένο να προσεγγίσει ξανά τη Ρόδο την 1η Ιουνίου.

Φωτό πλοίου: Φίλιππος Φιλίππου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος