Δέσμευση της υφυπουργού Ψυχικής Υγείας για στήριξη των δομών ψυχικής υγείας στην Κάλυμνο

Για θέματα που αφορούν στον τομέα εποπτείας της ενημερώθηκε κατά τη σημερινή επίσκεψη της στην Κάλυμνο η υφυπουργός Υγείας με αρμοδιότητες την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη.

Η κ Ράπτη είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Δημήτρη Διακομιχάλη τον έπαρχο Μανώλη Μουσελλή και τα στελέχη του Πολυδύναμου Κέντρου ΚΕΘΕΑ καθώς και τη διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλύμνου Κατερίνα Εμμανουήλ.
Η υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει την ενίσχυση των δομών υγείας στο νησί πέραν της υποστήριξης της λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ και του ΟΚΑΝΑ .
Ιδιαίτερα για το παράρτημα του ΟΚΑΝΑ και το πολυδύναμο Κέντρο Καλύμνου “Αριάδνη” επεσήμανε τη σημαντική προσπάθεια, που γίνεται κατά των εξαρτήσεων που οφείλεται κύρια στη συνεργασία όλων των φορέων.
Από πλευράς θεραπευτικού προσωπικού του Πολυδύναμου Κέντρου Καλύμνου τέθηκε υπόψη της Υφυπουργού το ζήτημα της αναγκαιότητας παραμονής του Κέντρου στο νησί καθώς και η στελέχωσή του με μόνιμο προσωπικό, όπως επίσης και η ενίσχυση και εδραίωση δομών ψυχικής υγείας στο νησί της Καλύμνου.
Την υφυπουργό, η οποία θα επισκεφθεί αύριο και τις δομές υγείας της Λέρου συνόδευσαν ο Πρόεδρος του ΙΣΕΚ Γεράσιμος Αποστολάτος, ο οποίος είχε και τη πρωτοβουλία πρόσκλησης της κ Ράπτη στη Κάλυμνο και η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Κοινωνικής Μέριμνας και Κοινωνικών Παντοπωλείων Νότιου Αιγαίου Χαρούλα Γιασιράνη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος