Δ. Μυλωνάς: Δέκα χρόνια από το λουκέτο στη Τράπεζα Δωδεκανήσου και η εκκαθάριση δεν ολοκληρώθηκε

Απαντήσεις από τις εκκαθαριστικές εταιρείες ζητούν οι μεριδιούχοι της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, της οποίας η άδεια λειτουργίας ανακλήθηκε το 2013, με απόφαση της Τράπεζας Ελλάδος και το 2016 απορροφήθηκε από την Αlpha, που είχε οικονομικά προβλήματα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα 20.000 και πλέον Δωδεκανήσιοι μεριδιούχοι να χάσουν το μετοχικό τους κεφάλαιο και οι καταθέσεις τους να περάσουν στα χέρια της συστημικής τράπεζας.

Το θέμα διατηρεί στην επικαιρότητα μια ομάδα μετόχων που πίστεψαν, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, στην αναγκαιότητα και χρησιμότητα ενός τοπικού συνεταιριστικού τραπεζικού ιδρύματος, τοποθέτησαν τις οικονομίες τους για σχηματισμό κεφαλαίου και τις έχασαν. Δεν σταμάτησαν όμως να προσπαθούν να μάχονται για την αποκατάσταση του δικαίου.

Παράλληλα, επιδιώκουν να αναδείξουν τις ευθύνες στους εμπλεκόμενους της διοίκησης οι οποίοι, όπως υπογράμμισαν, έπαιρναν παχυλούς μισθούς.

“Όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς από τους υπεύθυνους γι’ αυτό το προμελετημένο έγκλημα που έγινε σε βάρος μας, που επενδύσαμε από το υστέρημά μας αρκετά χρήματα αγοράζοντας μετοχές –μερίδες, αλλά δέκα χρόνια τώρα οι εκκαθαριστικές εταιρείες δεν ολοκλήρωσαν την εκκαθάριση. Μάλιστα η τελευταία η PQH προσπαθεί να ξεπουλήσει όσο-όσο τα περιουσιακά μας συμφέροντα με τις ευλογίες της Τράπεζας της Ελλάδος” δήλωσε στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ένας από τους μερισματούχους, ο κ Δημήτρης Μυλωνάς, πολιτικός μηχανικός και επί χρόνια εκλεγμένος στη Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ Μυλωνάς μίλησε για “στημένη κομπίνα’ χαρακτηρίζοντας μεμπτό και αμαρτωλό τον τρόπο, που έκλεισε η Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου.

“Δεν μπορεί” -τόνισε- “στις 8 Δεκέμβρη του 2013 να ανακοινώνεται το κλείσιμο, γιατί διαπιστώθηκε μη κεφαλαιακή επάρκεια και στις 11 του Δεκέμβρη να στέλνει ο διοικητής  τους ορκωτούς στο κεντρικό κατάστημα της Ρόδου με αποτέλεσμα να «πουληθούν» στη συνέχεια όλοι οι πελάτες της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην Αlpha, χωρίς ο ίδιος να δεσμευτεί για τίποτα και χωρίς η Αlpha να πάρει τα δάνεια και όλες τις υποχρεώσεις…

Απαξίωσαν ακόμα και να απαντήσουν στις επιστολές μας για το άδικο και αδικαιολόγητο λουκέτο τόσο ο πρώην όσο και ο νυν διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος”, υποστήριξε.

Ο κ Μυλωνάς ζητά άμεσα από τους αρμόδιους να απαντήσουν για το χρόνο ολοκλήρωσης της εκκαθάρισης, τον αριθμό των δικαιούχων –μεριδιούχων, για τον όγκο των περιουσιακών στοιχείων– ακίνητων και για τον αριθμό των υποθηκευμένων ακίνητων των δανειοληπτών της Τράπεζας.

“Για να πληροφορηθούμε”, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει “αν θα περισσέψει κάτι και για τους απλούς μετόχους ή αν θα πρέπει να παραιτηθούμε από κάθε προσδοκία αποζημίωσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος