Covid-19: Κατέληξε ηλικιωμένος – Νέα κρούσματα σε σχολεία της Ρόδου

Ένας άνθρωπος 83 χρόνων με Covid-19 έχασε το πρωί τη μάχη για τη ζωή στο Νοσοκομείο Ρόδου, όπου μεταφέρθηκε για δεύτερη φορά, μετά την επιδείνωση της κατάστασής του -αφού είχε νοσηλευτεί ξανά και είχε πάρει εξιτήριο.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρόδου, Γρηγόρης Ρουμάνης, μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου είπε πως αυτή τη στιγμή στη μονάδα Covid-19 νοσηλεύονται εννέα άτομα, ηλικίας 30-60 χρόνων, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους. Ένα πεντάχρονο παιδί που νοσηλευόταν με κορονοϊό έλαβε το πρωί εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρόδου.

Νέα κρούσματα σε Ρόδο και Κω

Την ίδια ώρα, έξι νέα κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου και ένα στην Περιφερειακή Ενότητα Κω ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Αναστέλλεται από σήμερα η λειτουργία δύο τμημάτων στο 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου, μετά τον εντοπισμό κρούσματος σε μαθητή της Γ΄ Λυκείου. Το σχολείο απολυμάνθηκε, ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών του μαθητή.

Κρούσμα εντοπίστηκε και στο 3ο Λύκειο Ρόδου. Με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό προκειμένου να απολυμανθεί, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία δύο τμημάτων της Γ΄ Λυκείου για 14 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, σε αναστολή λειτουργίας τίθενται και δύο τμήματα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλυθιών, μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων σε μαθητές της Α΄ και Γ΄ Δημοτικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος