Covid-19: Εξαιρούνται η Σύμη, Τήλος, Χάλκη και Καστελλόριζο απο το “βαθύ κόκκινο” – Νέα κρούσματα και μια διακομιδή

Εξαιρούνται από το “βαθύ κόκκινο” τα νησιά της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου τα νησιά Σύμη Χάλκη Τήλος και Καστελλόριζο, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται μόνο τα νησιά της Καλύμνου και της Κω.

Αντιδράσεις δημάρχων
Νωρίτερα, η απόφαση είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση των δημάρχων Σύμης, Χάλκης, Τήλου και Καστελλορίζου.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά σημειώνει πως: “Τόσο το νησί της Τήλου μαζί με τα νησιά Σύμη, Χάλκη και Καστελλόριζο παρόλο που θα έπρεπε να είναι στην “πράσινη ζώνη”, συμπεριλαμβάνονται τώρα, μαζί με την υπόλοιπη Ελλάδα, στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου. Η νίκη είναι μικρή αλλά σημαντική αφού τα σχολεία μας θα είναι τουλάχιστον ανοιχτά ενώ θα υπάρχει και μία υποτυπώδη εμπορική δραστηριότητα”.

Για άσχετους στη γεωγραφία που νομίζουν ότι τα νησιά είναι χωριά της Ρόδου έκανε λόγο ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
«Την ανευθυνότητα τη δική τους την πληρώνουμε εμείς» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νέα κρούσματα

Είκοσι επτά (27) νέα κρούσματα στη Δωδεκάνησο, ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Εξ’ αυτών 13 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ρόδου, 9 στην Περιφερειακή Ενότητα Καλύμνου και 5 στην Περιφερειακή Ενότητα Κω.
Στο Νοσοκομείο Ρόδου νοσηλεύονται 13 άτομα.

“Δυστυχώς χαλαρώσαμε”

“116 κρούσματα με κορονοϊό μας είχε δώσει την προηγούμενη εβδομάδα για την Ρόδο η Πολιτική προστασία” είπε σχολιάζοντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου την εξέλιξη αυτή, στο σταθμό μας Χωρικός Αντιπεριφερειάχης Χρήστος Ευστρατίου. Ειδικά για την Κάλυμνο είχαμε 84 θύματα με 11 σε απομόνωση και σε κατ οίκον νοσηλεία 73 άτομα, η Κως 9 και η Κάρπαθος – Κάσος 4.
“Δυστυχώς χαλαρώσαμε” υπογράμμισε ο κ. Ευστρατίου τονίζοντας πως πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Διακομιδή από την Κω στη Ρόδο

Διακομίστηκε χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο Ρόδου από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, 58χρονος που εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η μεταφορά του 58χρονου κρίθηκε αναγκαία λόγω επιδείνωσης της κλινικής του κατάστασης .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος