Χωρίς προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία στη Δωδεκάνησο

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τα σχολεία στη Δωδεκάνησο. Το πρώτο κουδούνι βρήκε τα δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια με επάρκεια, σε μεγάλο βαθμό, εκπαιδευτικών, δασκάλων και καθηγητών ενώ ως βασικό πρόβλημα θεωρείται ο κορονοιός και η μετάλλαξη «Δ». Oι αγιασμοί έγιναν κανονικά στα σχολεία.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Ψαρράς ανέφερε, ότι φέτος διορίστηκαν 445 εκπαιδευτικοί στη Δωδεκάνησο με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη κάλυψη σε εκπαιδευτικούς. «Ελάχιστα είναι τα κενά, υπάρχουν μόνο στις ειδικότητες που θα καλυφθούν και αυτά» σημείωσε. Ως προς τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς ο κ. Ψαρράς δήλωσε ότι το ποσοστό ανέρχεται περίπου στο 7% με 8%. «Από το μεσημέρι-κατέληξε ο κ. Ψαρράς θα αρχίσουμε το κυνήγι των κρουσμάτων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα».
Και στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με δηλώσεις του προϊσταμένου της Γιάννη Παπαδομαρκάκη στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η κατάσταση ως προς την επάρκεια εκπαιδευτικών είναι παρά πολύ καλή. «Διορίστηκαν στη Δωδεκάνησο 718 μόνιμοι εκπαιδευτικοί και 121 αναπληρωτές. Τόσους διορισμούς είχαμε να δούμε από το 2009» ανέφερε. Ο μόνος παράγοντας, που δημιουργεί προβληματισμό, είναι ο κορονοιός, συμπλήρωσε ο κ. Παπαδομαρκάκης και ζήτησε από όλη την εκπαιδευτική κοινότητα να τηρεί με ευλάβεια τα μέτρα υγιεινής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος