Χωρίς εκπαιδευτικά κενά ξεκινά η σχολική χρονιά στη Δωδεκάνησο

Με τους δασκάλους και τους καθηγητές έτοιμους να παρουσιαστούν στα σχολεία τους ετοιμάζεται η Δωδεκάνησος να υποδεχτεί τη νέα σχολική χρονιά. Σύμφωνα με δηλώσεις των προϊσταμένων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπο Ψαρρά και Γιάννη Παπαδομαρκάκη στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου οι διορισμοί εκπαιδευτικών που έγιναν φέτος δημιουργούν τη βεβαιότητα ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει χωρίς προβλήματα.

«Δεν θα υπάρχει τμήμα στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση χωρίς δάσκαλο» δήλωσε στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου ο προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαράλαμπος Ψαρράς. Φέτος διορίστηκαν 600 μόνιμοι και 608 αναπληρωτές και μαζί με τους 445 που διορίστηκαν μόνιμα πέρυσι, δημιουργούν την βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα ως προς την στελέχωση των σχολείων. Φέτος ξεκινά και ο θεσμός του ολοήμερου σχολείου με 35 δημοτικά και 21 νηπιαγωγεία να εντάσσονται στο πιλοτικό πρόγραμμα στη Δωδεκάνησο.

«Δεν υπάρχει ούτε ένα κενό στους εκπαιδευτικούς στη Δωδεκάνησο» τόνισε με τη σειρά του και ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννης Παπαδομαρκάκης. Φέτος διορίστηκαν 175 μόνιμοι και 80 αναπληρωτές στους οποίους προστίθενται και οι περυσινές 718 προσλήψεις μόνιμων καθηγητών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος