Χατζηδιάκος: Οσμή σκανδάλου στην καθαριότητα – Τι απαντά ο Δήμος Ρόδου

Για αδιαφάνεια, οσμή σκανδάλου και κατασπατάληση δημοτικού χρήματος έκανε λόγο χθες ο τέως δήμαρχος Ρόδου και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Φώτης Χατζηδιάκος, σχολιάζοντας το σχέδιο της δημοτικής αρχής για τη διαχείριση της καθαριότητας, της ευταξίας και του πρασίνου στο νησί, το οποίο εκτιμήθηκε στα 64,1 εκ ευρώ για 4 χρόνια.
Ο κ. Χατζηδιάκος αναρωτήθηκε “πού είναι η φθηνή και καλή καθαριότητα που υποσχέθηκε η δημοτική αρχή, πώς θα καλυφθεί το κόστος από τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας” και σημείωσε ότι “δεν υπήρξε διαβούλευση με τους φορείς και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην καθαριότητα”.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Ρόδου που εξέδωσε ανακοίνωση για να τονίσει μεταξύ άλλων ότι: «Το νέο μοντέλο καθαριότητας, που προετοιμάζει ο Δήμος Ρόδου θα είναι πραγματικά πρότυπο, για ολόκληρη τη χώρα. Θα βελτιώσει θεαματικά την εικόνα του νησιού μας και θα αναβαθμίσει την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, το αστικό πράσινο και όλους τους κοινόχρηστους χώρους της Ρόδου μας. Κοστίζει δε λιγότερο από όσο κόστιζε παλαιότερα, καθώς το αντικείμενο της νέας σύμβασης είναι πολύ πιο ευρύ, από ό,τι στο παρελθόν».

Ο Φώτης Χατζηδιάκος άσκησε επίσης κριτική στη δημοτική αρχή γιατί έχουν καθυστερήσει εμβληματικά έργα που ήταν ώριμα όπως η Ροδιακή Έπαυλη, η επέκταση του ξυλοπεζόδρομου και η ανέγερση σχολικών κτιρίων μέσω ΣΔΙΤ ενώ τόνισε ότι ο Αντώνης Καμπουράκης δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι είναι δήμαρχος και ασχολείται με το να κάνει αντιπολίτευση στον προκάτοχο του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος