Χ. Έψιμος: Έχει υποχρέωση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου να κάνει μελέτη για ασφαλές οδικό δίκτυο στη Κω

Την ανάγκη να ξεκινήσει τώρα ο σχεδιασμός συστηματικής μελέτης του οδικού δικτύου σε όλα τα νησιά και ιδιαίτερα στη Κω που θρήνησε τις τελευταίες μέρες την απώλεια νέων ανθρώπων, επεσήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Λογιστών Κω Χρίστος Έψιμος  μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

“Πρωτίστως την ευθύνη την έχει η Πολιτεία, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και οι δήμοι, όσον αφορά στον δομημένο περιβάλλον”, υπογράμμισε ο κ Εψιμος αναφερόμενος ιδιαίτερα στην παρέμβαση του ιδίου προσωπικά στον νεοεκλεγέντα, πριν από τρία χρόνια, έπαρχο Κω-Νισύρου Ιωάννη Καμπανή για το οδικό δίκτυο.

Έχετε την ηθική υποχρέωση σαν Περιφέρεια να ξεκινήσετε τώρα τη μελέτη”, εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου  Λογιστών, απευθυνόμενος στον έπαρχο, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει αυτή η πρόταση.

“Υπάρχουν τουλάχιστον 300 ίσως και 500 κόμβοι εγκεκριμένοι στον κεντρικό οδικό άξονα Κω – Κεφάλου και κανένας από αυτούς δεν έχει τη σωστή σήμανση, δεν έχει τον σωστό φωτισμό, είναι όλοι διαφορετικοί, ενώ είναι καταχωρημένοι στα έγγραφα των υπηρεσιών”, επεσήμανε ο κ Εψιμος.

Ταυτόχρονα αναρωτήθηκε “είναι δυνατόν στο νησί του ποδηλάτου, που αναπτύσσεται οικολογική συνείδηση, το 95% των μαθητών να μεταφέρεται στο σχολείο με ΙΧ που οδηγούν οι γονείς τους;”

“Αυτό συμβαίνει γιατί  αισθάνονται ανασφαλείς λόγω οδικού δικτύου αλλά και οδηγικής συμπεριφοράς”, πρόσθεσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος