Αυτοψία στο Εμβολιαστικό Κέντρο Ρόδου από Χαρδαλιά και Θεμιστοκλέους

Στη Ρόδο βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Πραγματοποίησαν αυτοψία μαζί με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο, στο νέο εμβολιαστικό κέντρο που θα λειτουργήσει από την ερχόμενη Δευτέρα.
Αυτοψία στο Εμβολιαστικό Κέντρο Ρόδου από Χαρδαλιά και ΘεμιστοκλέουςΤο νέο εμβολιαστικό κέντρο που δημιουργήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο της Καλλιθέας, έχει 25 εμβολιαστικές γραμμές με στόχο τον εμβολιασμό των κατοίκων του νησιού. Στο χώρο του εμβολιαστικού κέντρου τους Ν.Χαρδαλιά, Μ.Θεμιστοκλέους και Γ.Χατζημάρκο, υποδέχτηκε ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ενώ παρούσα στην αυτοψία ήταν και η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μίκα Ιατρίδη.
Μετά το τέλος της αυτοψίας ο κ. Χαρδαλιάς σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους εξέφρασε την ικανοποίηση του δηλώνοντας ότι η «δουλειά που έγινε στη Ρόδο, είναι πρωτοποριακή» και ευχαρίστησε το στρατό, τους υγειονομικούς, τον περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Ρόδου που κατάφεραν σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να στήσουν το κέντρο και να τεθεί άμεσα σε λειτουργία.Αυτοψία στο Εμβολιαστικό Κέντρο Ρόδου από Χαρδαλιά και Θεμιστοκλέους
«Η προσπάθεια είναι – δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας – για την ασφάλεια όλων των πολιτών. Θέλουμε να είναι ασφαλείς όλοι όσοι θα υποδεχτούν τους τουρίστες και οι ίδιοι οι τουρίστες. Η Ρόδος δίνει το παράδειγμα, ας την ακολουθήσουν όλοι». Για να ξεπεράσουμε την πανδημία-κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς – πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και να να είμαστε πειθαρχημένοι.
Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε: « Βάλαμε στόχο μέχρι το τέλος του Ιουνίου οι κάτοικοι των περισσοτέρων νησιών να έχουν εμβολιαστεί. Σε αυτό το mega κέντρο θα μεταφερθούν εμβολιαστικές γραμμές από το νοσοκομείο Ρόδου και σταδιακά θα ενισχύεται με ιατρικά κλιμάκια. Τα ραντεβού είναι κλεισμένα στο 100%».
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος στις δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, ανέφερε: « Από τη Δευτέρα το πρωί ξεκινάμε για να ξαναβρούμε τη ζωή μας. Αυτό το εμβολιαστικό κέντρο είναι δείγμα ότι είμαστε πολίτες μιας σύγχρονης Ευρώπης».
Αυτοψία στο Εμβολιαστικό Κέντρο Ρόδου από Χαρδαλιά και ΘεμιστοκλέουςΟ Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, τέλος δήλωσε ότι η πολιτεία έκανε το καθήκον της και ότι τίποτα δεν έγινε τυχαία εδώ.
Να σημειωθεί ότι για την ερχόμενη Δευτέρα, πρώτη μέρα λειτουργίας του mega εμβολιαστικού κέντρου στη Ρόδου, έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό 1.147 άτομα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος