“Αρωγός στην επίλυση των προβλημάτων της Δωδεκανήσου” δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης- Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Γιάννης Παππάς

Θέματα που αφορούν στα Δωδεκάνησα συζήτησε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Γιάννης Παππάς κατά τη σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα Δωδεκάνησα και θα σταθεί αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων των νησιών μας και των κατοίκων τους”, δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό ο κ. Παππάς.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η πορεία της εμβολιαστικής διαδικασίας με τον Πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει την βούληση της κυβέρνησης να φτάσουν τα εμβόλια μέχρι το πιο ακριτικό νησί. Ο κ. Παππάς τόνισε με τη σειρά του ότι πρέπει επίσης να δοθεί βάρος στον εμβολιασμό των τουριστικών μας νησιών προκειμένου να είναι covid free και να εκπέμψει το μήνυμα στους τουριστικούς επισκέπτες μας, ώστε να προστατευθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, η οποία αποτελεί την ατμομηχανή του ελληνικού τουρισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Ιωάννης Παππάς έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη επιστροφής των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, αναλύοντας εκτενώς τα προβλήματα, που έχουν δημιουργηθεί από την κατάργηση τους και υπέβαλε στον Πρωθυπουργό σχετικό εμπεριστατωμένο υπομνηστικό σημείωμα.

Επιπλέον, συζήτησαν το ζήτημα που αφορά τους δανειολήπτες των συνεταιριστικών τραπεζών, που τελούν υπό ειδική εκκαθάριση και ειδικότερα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου, με τον κ. Παππά να ζητά από τον Πρωθυπουργό να παρέμβει προκειμένου οι χιλιάδες δανειολήπτες, που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, να προστατευθούν και να έχουν ίση αντιμετώπιση με τους δανειολήπτες των συστημικών τραπεζών και επίσης να προβλεφθούν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων τους. Παρέδωσε δε, στον Πρωθυπουργό ειδική έκθεση, που αφορά την τράπεζα ,τους εκκαθαριστές και τους δανειολήπτες.

Ειδική αναφορά έγινε στον Κ. Μητσοτάκη και στο ζήτημα τον Δωδεκανησιακών ακινήτων, που ανήκουν στην διαχείριση της ΕΤΑΔ και πρέπει να αξιοποιηθούν για χάρη των τοπικών κοινωνιών.

Τέλος ζήτησε τη συμβολή του, στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου της Κω με την συνδρομή της ΚΤ.ΥΠ Α.Ε και του Υπουργείου Υγείας καθώς και την μετεγκατάσταση του Κτηματολογίου Κω.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος