Αρνήθηκε ο όμιλος Κυπριώτη να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στους 700 εργαζόμενους του

Με διάθεση μη συμφιλιωτική απέναντι στους 700 εργαζόμενους, που βρέθηκαν χωρίς δουλειά μετά την ανακοίνωση της επιχείρησης πως δεν θα λειτουργήσει φέτος, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο όμιλος Κυπριώτη στη διαδικτυακή συνάντηση που έγινε μετά από πρόσκληση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω, παρουσία του εκπροσώπου του ΟΜΕΔ (Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Οι εκπρόσωποι του Ομίλου αρνήθηκαν να ενημερώσουν τους εκπροσώπους των εργαζομένων για όσα προβλέπει η νομοθεσία, σχετικά με την εξασφάλιση του εισοδήματος τους για τη φετινή σεζόν, καθώς και για την υποχρέωση της επαναπρόσληψης τους για τη σεζόν του 2022, υποστηρίζοντας πως η υποχρέωση που είχε ο όμιλος εκπληρώθηκε ήδη με την ανακοίνωση του να μην λειτουργήσει τη φετινή χρονιά.

Αρνήθηκαν ακόμα να δώσουν διευκρινίσεις και να εξηγήσουν αν θεωρούν τους 700 εργαζόμενους απολυμένους η εν ενεργεία, και αν προτίθεται η επιχείρηση να τους αποζημιώσει προκαλώντας ακόμα και τον συμφιλιωτή (ΟΜΕΔ) ο οποίος και επέκρινε την στάση τους.
“Δεν είναι τακτική να μη λες τίποτα”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο συμφιλιωτής απευθυνόμενος στους συμβούλους του Ομίλου και φέρνοντας ως παράδειγμα άλλες εποχιακές επιχειρήσεις οι οποίες ενημερώνουν τους εργαζόμενους τους σε παρόμοιες καταστάσεις.

“Για περίσσιο θράσος της εργοδοσίας να δηλώνει ότι η υποχρέωση της σταμάτησε στην ανακοίνωση -ενημέρωση προς τους εργαζόμενους ότι δηλαδή δεν θα ανοίξει τα Ξενοδοχεία της”, έκανε λόγο μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η αναπληρώτρια πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κω, Κική Μακρή.
“Το γεγονός ότι προσπάθησε να τους βρει δουλειά, να τους διοχετεύσει σε άλλες ξενοδοχειακές μονάδες προφανώς, για να αποφύγει την όποια υποχρέωση απέναντι τους δεν την απαλλάσσει από τις ευθύνες της”,  τόνισε η κ. Μακρή.

Παράλληλα επέκρινε το Υπουργείο Εργασίας το οποίο όπως είπε, “ενώ γνωρίζει από τον Ιούνιο, τον τρόπο με τον οποίο ο μεγαλύτερος εργοδότης του νησιού άφησε μετέωρους τους υπαλλήλους τους δεν τον ενόχλησε”.
Να σημειωθεί ότι ούτε τα ένσημα έχουν δηλωθεί της περυσινής σεζόν που δικαιούνται όσοι εργαζόμενοι είχαν άδεια ειδικού σκοπού, ώστε να κατοχυρώσουν την επιδότηση της ανεργίας, αλλά και να εξασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας σε περίπτωση που ο όμιλος επαναλειτουργήσει το 2022.
“Ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα είναι η συμμετοχή των εργαζομένων στις δράσεις που θα αποφασιστούν σε όλα τα μέτωπα”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου .

Στις 22 του Σεπτέμβρη καθορίστηκε η νέα συνάντηση για τη δημοσιοποίηση των προθέσεων του Ομίλου αναφορικά με το εργασιακό μέλλον των 700 ξενοδοχοϋπαλλήλων, παρουσία του ΟΜΕΔ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος