Τη διαβεβαίωση ότι το Νοσοκομείο Καλύμνου δεν θα στείλει ξανά φιάλες Ιατρικού Οξυγόνου στο Νοσοκομείο της Κω, αν δεν υπάρξει ασφαλής μεταφορά τους με Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο και όχι με φουσκωτό σκάφος, έδωσε στη διοίκηση του Νοσοκομείου της Κω η τεχνική υπηρεσία του Βουβάλειου Νοσοκομείου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.
Να σημειωθεί, ότι 13 μεγάλες φιάλες μεταφέρθηκαν επειγόντως τις προηγούμενες μέρες με το διασωστικό φουσκωτό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κω, έπειτα από αίτημα του Νοσοκομείου Κω, καθώς είχε εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου και δεν εκτελούσε δρομολόγιο το Φέρρυ από Κάλυμνο-Μαστιχάρι Κω.
Ειδικότερα μεταφέρθηκαν 5 φιάλες τη Τετάρτη το βράδυ 15 Σεπτεμβρίου και 8 φιάλες μεσημέρι Παρασκευής 17 Σεπτεμβρίου, χωρίς να παρουσιαστεί πρόβλημα.
Να σημειωθεί, ότι η υπάρχουσα γεννήτρια του Νοσοκομείου της Κω έφτασε στα όρια της έδωσε σήμα κινδύνου και σταμάτησε να λειτουργεί υποχρεώνοντας τη διοίκηση να δανειστεί φιάλες Ιατρικού Οξυγόνου από το Βουβάλειο Νοσοκομείο της Καλύμνου.
“Επικίνδυνες” χαρακτηρίζει τις ελλείψεις στο Νοσοκομείο Κω και στο ΚΥ, ιδιαίτερα σε σημερινές συνθήκες Πανδημίας, η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στη Κω αποδίδοντας αυτές στην διαχρονική υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.
“(…)Στον παλιό και προβληματικό εξοπλισμό, στο μειωμένο επιστημονικό -νοσηλευτικό -διοικητικό και λοιπό προσωπικό, στις συγχωνεύσεις κλινικών τώρα έχουμε και την έλλειψη οξυγόνου” τονίζει η ΚΟΒ του ΚΚΕ .
Παράλληλα χρεώνει ευθύνες στη κυβέρνηση, η οποία όπως υποστηρίζει “από τη μια πανηγυρίζει για τους πιασμένους στόχους της ΕΕ και τα αυξημένα νούμερα τζίρου στα Ξενοδοχεία και από τη άλλη παίζει με τις ζωές μας”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος