Αποπέμπεται λόγω πειθαρχικών παραπτωμάτων η μοναδική παιδίατρος του Νοσοκομείου Κω

Την διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κω, αποπέμπει από το ΕΣΥ το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’ΣΤΑΘΜΟΣ.’’ της Κω.
Η Γιατρός αποπέμπεται από το ΕΣΥ λόγω σοβαρών καταγγελιών οι οποίες εκκρεμούν σε βάρος της, όχι μόνο από την Κω, αλλά και από άλλα Νοσοκομεία στα οποία υπηρέτησε.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ‘’ΣΤΑΘΜΟΥ ‘’οι καταγγελίες αφορούν σε πειθαρχικά παραπτώματα, όπως της ατελούς εκπλήρωσης του υπηρεσιακού καθήκοντος και της παράβασης κανόνων ιατρικής δεοντολογίας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η εν λόγω απόφαση του υπουργείου Υγείας, που στηρίζεται σε απόφαση του Κεντρικού Ιατρικού Συμβουλίου,το οποίο μάλιστα επιβάλλει στην ιατρό και ποινή οριστικής παύσης, απεστάλη στη διοίκηση του Νοσοκομείου την Τρίτη, 20/7/2021, με κοινοποίηση προς την γιατρό και θα συζητηθεί στο διοικητικό του συμβούλιο την προσεχή Πέμπτη 29/7/2021.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παιδίατρος είναι η μοναδική γιατρός που υπηρετεί στη Παιδιατρική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Κω. Είχε αναλάβει καθήκοντα στις 12 Μαρτίου 2019, μετά από 11 χρόνια που η Παιδιατρική κλινική παρέμενε κλειστή λόγω μη διορισμού παιδιάτρων.

Σε ερώτημα της εφημερίδας «Σ», σχετικό με την απόφαση του Υπουργείου η παιδίατρος δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί, ότι πρώτη φορά το πληροφορείται και δεν γνωρίζει το θέμα.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Ιατρών Ιωάννης Κοτσίδας δήλωσε ότι δεν έχει ενημερωθεί από τη διοίκηση για τη συγκεκριμένη απόφαση. Παράλληλα εξέφρασε τον προβληματισμό του για το μέλλον της κλινικής ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο που, όπως τόνισε ’’είναι αδιανόητο να κλείνουν νευραλγικά τμήματα του Νοσοκομείου.’’

Να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Νοσοκομείου Κω, έχει προχωρήσει σε προκήρυξη για τη κάλυψη θέσης Παιδιάτρου από τον περασμένο Φεβρουάριο χωρίς ωστόσο ακόμα να έχει εγκριθεί από το Υπουργείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος