Αποκαθίστανται δύο εμβληματικά κτίρια

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση δύο εμβληματικών κτιρίων. Του Δημαρχείου και του Εθνικού Θεάτρου Ρόδου.
Η αποκατάσταση του Δήμου Ρόδου και συγκεκριμένα των ανατολικών όψεων, είναι συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ.
Η χρηματοδότησή του γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ), από εθνικούς πόρους και από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.
Προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων και των εξωτερικών ρολών με νέα, παράλληλα με την στατική ενίσχυση των υπέρθυρων και την επισκευή τους.
Παράλληλα ο εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων του Εθνικού Θεάτρου, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, εγκατέστησε τις σκαλωσιές για την αποκατάσταση των επιχρισμάτων με «Finda pietra». Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς απαιτείται να στεγνώσουν οι επιφάνειες του Θεάτρου, για να γίνει σωστή επισκευή.
«Πρόκειται για δύο εμβληματικά έργα στα οποία στοχεύσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης ολοκληρώνει την μελέτη για τη συντήρηση του συνόλου του Δημαρχείου, προϋπολογισμού 800,000 ευρώ με την ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με ιδίους πόρους του δήμου.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ