Απεικονιστικά και διαγνωστικά μηχανήματα απέκτησε το Νοσοκομείο Ρόδου

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος.

Παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου, Γρηγόρη Ρουμάνη, επισκέφθηκαν τους χώρους όπου έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν τα υπερσύχρονα μηχανήματα που προσφάτως αποκτήθηκαν και τα οποία χρηματοδοτήθηκαν από ευρωπαϊκούς πόρους, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020».

Πρόκειται για ένα νέο Μαγνητικό Τομογράφο που αντικατέστησε τον παλαιάς τεχνολογίας που διέθετε εξ αρχής το Νοσοκομείο Ρόδου, για έναν υπερσύχρονο Αγγειογράφο που για πρώτη φορά αποκτά το Νοσοκομείο και για δύο Ψηφιακά Ακτινολογικά μηχανήματα συνολικού ύψους 2.500.000 ευρώ.

Πέραν αυτών, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 950.000 ευρώ, που θα διατεθούν για την προμήθεια αναπνευστήρων ΜΕΘ, καρεκλών αιμοκάθαρσης, εξοπλισμού ουρολογικής και γαστρεντερολογικής κλινικής.

«Η αύξηση των πόρων, ίδιων και ευρωπαϊκών, που είχαμε δεσμεύσει για να θέσουμε στην διάθεση της 2ης ΥΠΕ για την αγορά σύγχρονου εξοπλισμού για τα νοσοκομεία μας, ήταν μονόδρομος μετά το ξέσπασμα της πανδημίας» ανέφερε ο Περιφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος