«Απαράδεκτη και νομικά έωλη η οδηγία της 2ης ΥΠΕ» διατείνονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Ρόδου

Να αποσυρθεί η οδηγία της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Νήσων, για τη μεταφορά επειγόντων χειρουργικών περιστατικών στη Euromedica, ζητά η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Ρόδου.

Χαρακτηρίζει την απόφαση ηθικά και πολιτικά απαράδεκτη και έωλη νομικά και διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει τη διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

«Δεν επιδιώκουν να λύσουν τα προβλήματα του νοσοκομείου και των ασθενών, ούτε να αποσυμφορήσουν τη λίστα αναμονής, αλλά εκμεταλλευόμενοι την κατάσταση στην οποία αυτοί και οι όμοιοί τους έχουν οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας να δώσουν άλλο ένα δωράκι στα ιδιωτικά συμφέροντα που απομυζούν τον ΕΟΠΥΥ, με τους ασθενείς να καλούνται να βάλουν οι ίδιοι το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να χειρουργηθούν και νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη «μαύρη» πληρωμή των γιατρών και το φακελάκι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα καλεί τους γιατρούς να μην εφαρμόσουν την οδηγία της 2ης ΥΠΕ, προειδοποιώντας ότι θα βρουν την Ένωση απέναντί τους με κάθε διαθέσιμο μέσο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος