Απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον Θ. Βαρκά: Αναληθείς και συκοφαντικές οι δηλώσεις του

Θλιβερή παραφωνία στον απόηχο μιας λαμπρής ημέρας” χαρακτήρισε της δηλώσεις του κ. Θεοδόση Βαρκά στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, ο εκπρόσωπος τύπου της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Υψηλάντης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου. 

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο ο κ. Θ. Βαρκάς, εκθέτοντας και φέρνοντας σε δύσκολη θέση τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Είναι τελείως αναληθής και κατ’ ουσία συκοφαντική η δήλωσή του, ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, «κρύβουν και δεν δίνουν τις αναλυτικές επιμετρήσεις» του έργου αποκατάστασης του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου της Κω. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑι τηρούν κατά νόμο, πλήρη φάκελο του έργου που οι ίδιες υλοποιούν, με αποκλειστική χρηματοδότηση από Ίδιους Πόρους της ΠΝΑι. Το έργο εκτελείται για λογαριασμό του ιδιοκτήτη του, δηλαδή της Ιεράς Μητρόπολης Κώου και Νισύρου. Και βεβαίως δεν είχαν και δεν έχουν να κρύψουν τίποτα! Απλά βάζουν ψηλά τον πήχη της σοβαρότητας, στον τρόπο που επιτελούν το καθήκον τους. Η αλήθεια είναι, ότι όποιος από τους εμπλεκόμενους στο έργο επιθυμεί να λάβει γνώση, να λύσει τυχόν απορίες του ή να ελέγξει το οτιδήποτε, έχει την απόλυτη ευχέρεια να το κάνει όποτε θέλει, επισκεπτόμενος τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, στην Κω. Οι επιβλέποντες μηχανικοί του έργου, δεν του αρνήθηκαν ποτέ την πρόσβαση στον φάκελο του έργου. Κι αυτό μολονότι ο κ. Θ. Βαρκάς, με την ιδιότητα του ως μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης δεν έχει καμιά σχέση ή αρμοδιότητα επί των θεμάτων στα οποία αναφέρεται“, ανέφερε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου.

Ο κ. Υψηλάντης συνέχισε λέγοντας πως “η αρμοδιότητα του, όπως και των υπολοίπων μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης, είναι η παρακολούθηση εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης και η εν γένει επίλυση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται, καθώς και η έγκριση τυχόν ειδικών ρυθμίσεων που απαιτούνται στα πλαίσια της εφαρμογής της. Δεν έχει και δεν μπορεί ως ιδιώτης μηχανικός να έχει καμιά σχέση με την εργολαβική σύμβαση μεταξύ ΠΝΑι και Αναδόχου για την κατασκευή του έργου. Η αλήθεια είναι, ότι αν η Ιερά Μητρόπολη Κώου& Νισύρου είχε ανάγκη των όποιων στοιχείων, θα τα είχε ζητήσει ο ίδιος ο Μητροπολίτης από τον Περιφερειάρχη, με τον οποίο είχε και έχει άμεση και άριστη συνεργασία. Η αλήθεια επίσης είναι, ότι από τις 21/7/2017 που έγινε ο σεισμός που κατέστρεψε τους ναούς στην Κω, οι αναγκαίες μελέτες για τη δημοπράτηση του έργου παραδόθηκαν από τον κ. Θ. Βαρκά, στις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑΙ στις 13/8/2020 (τρία χρόνια μετά). Η αλήθεια ακόμα είναι, ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, δημοπράτησαν το έργο στις 27/8/2020 (δηλαδή μόλις δυο βδομάδες μετά).Στις 8/3/2021 υπεγράφη η εργολαβική σύμβαση με τον Ανάδοχο, με τη συνδρομή του οποίου και τη σύμφωνη γνώμη του μελετητή κ. Τέλη Ηρακλείδη θεραπεύθηκαν οι όποιες ατέλειες της μελέτης η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα ως Μελέτη Εφαρμογής, από το αρμόδιο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων και μέσα σε 20 μήνες το έργο παραδόθηκε ολοκληρωμένο για χρήση,στην Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου“!

Κατέληξε, σημειώνοντας ότι “είναι θλιβερό μέσα από ανούσιους κι αναληθείς ισχυρισμούς, να συκοφαντούνται συνάδελφοι μηχανικοί του κ. Θ. Βαρκά, ότι δήθεν κάτι έχουν να κρύψουν. Οι μηχανικοί στις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΝΑι, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, έπραξαν στο ακέραιο το καθήκον τους και παρέδωσαν ταχύτατα ένα λαμπρό και δύσκολο έργο στο εκκλησίασμα της Κω.Αυτός είναι ο λόγος που τιμώνται έμμεσα, μέσω της απονεμηθείσας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ύψιστης τιμής στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος