Με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων που προκαλούνται από πλημμυρικά φαινόμενα, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θωρακίζει το Αγαθονήσι με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο, για την εκτέλεση του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα Αγαθονησίου», έναντι του συνολικού ποσού των 213.568,20 ευρώ.
Το έργο αφορά στη εκτέλεση εργασιών για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις βροχοπτώσεις στα κεντρικά σημεία του οικισμού Αγίου Γεωργίου και συγκεκριμένα σε θέσεις του οικισμού στον οποίο βρίσκεται το μοναδικό λιμάνι και οι τουριστικές εγκαταστάσεις του νησιού.
Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου είναι έξι μήνες από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.
Φορέας κατασκευής είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου και χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος