Αντιδρούν οι Ανεξάρτητοι Εφοριακοί Δωδ/σου για την αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, για την απόφασή της να αναστείλει τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων σε αιγιαλό και παραλία, εξαπολύουν οι ανεξάρτητοι εφοριακοί Δωδεκανήσου.

Αναφέρουν ότι “τα οικονομικά και ψηφοθηρικά συμφέροντα είναι ισχυρότερα από τις ανθρώπινες ζωές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση υποχώρησε στα αιτήματα των ξενοδόχων, που τσιμεντώνουν ό,τι έχει απομείνει”.

Όπως τονίζουν “για πρώτη φορά, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις σε Κρήτη, Χαλκιδική, Ρόδο και αλλού, είχαν εξασφαλίσει κάποια κονδύλια που ήταν αρκετά για την εκτέλεση των πρώτων πρωτοκόλλων κατεδάφισης. Και ενώ οι εργολάβοι είχαν αναδειχθεί και ήταν έτοιμοι να αρχίσουν την αποκατάσταση της δημόσιας περιουσίας, σε μια νύχτα η κυβέρνηση «υποχώρησε» στα αιτήματα των διαφόρων ενώσεων (ξενοδόχων, τουριστικών ενώσεων, καταστηματαρχών κλπ) που συνεχίζουν να προβαίνουν στην κατασκευή έργων εντός κοινοχρήστων χώρων, εστιατορίων, περγκολών, μπαρ, πισινών, μπάνγκαλοους, γηπέδων τέννις και πολλών άλλων συναφών κατασκευών τσιμεντώνοντας ό,τι έχει απομείνει.

Οι εργαζόμενοι στις Κ.Υ.Δ. δεν αντίκεινται στο αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι πρέπει να υπάρξει εκσυγχρονισμός και βελτίωση της νομοθεσίας περί αιγιαλού και παραλίας και να αντιμετωπιστούν τα χρόνια προβλήματα και αγκυλώσεις, που δεν βοηθούν στην καθημερινή λειτουργία και αντιμετώπιση των ουσιωδών προβλημάτων των Υπηρεσιών και ταυτόχρονα αποτελούν τροχοπέδη στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας σε διεθνές επίπεδο. Ένα από τα προβλήματα αυτά είναι και το γεγονός, ότι τα πρωτόκολλα κατεδάφισης διαχρονικά μένουν μόνο στα χαρτιά. Ωστόσο, τέτοιου είδους νομοθετικές πρωτοβουλίες, οι οποίες νομιμοποιούν συλλήβδην όλες τις αυθαιρεσίες στον αιγιαλό και την παραλία δικαίως κάνουν τους υπαλλήλους των ΚΥΔ να απογοητεύονται και να αισθάνονται, ότι η δουλειά τους δεν έχει αντίκρισμα, ενώ ταυτόχρονα καλούνται το επόμενο διάστημα από την Υπηρεσία, να συμμετέχουν σε διαδικασίες
αξιολόγησης του έργου τους”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος