Αντιδράσεις για την αναστολή λειτουργίας Γυμνασίων με Λυκειακές τάξεις – Παρέμβαση Μάνου Κόνσολα

«Λανθασμένη επιλογή” θεωρεί ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά της Δωδεκανήσου ζητώντας να “διορθωθεί άμεσα».

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Χαρδαλια υπογραμμίζει πως “στην προσπάθεια περιορισμού των επιδημιολογικών φαινομένων η πολιτεία πρέπει να συμβαδίζει με τον πολίτη και την κοινωνία. Πολύ φοβάμαι ότι με την αναστολή λειτουργίας των Γυμνασίων που έχουν Λυκειακές τάξεις στα νησιά μας δεν εκπληρώνεται αυτή η προϋπόθεση».

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε και ενδεικτική αναφορά του εγγράφου που συνυπογράφουν ο Σύλλογος Διδασκόντων Γυμνασίου Νισύρου, το 15μελές Συμβούλιο μαθητικών Κοινοτήτων Γυμνασίου Νισύρου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Νισύρου και ο Δήμος Νισύρου, σχετικό με την αναστολή λειτουργίας του Γυμνασίου Νισύρου.

Ο Μάνος Κόνσολας αναφέρει ότι η Πολιτεία εκλαμβάνει ως Λύκεια, τα συγκεκριμένα σχολεία, ενώ είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, να προχωρήσει στην αναστολή της λειτουργίας τους, εφαρμόζοντας τους κανόνες που ισχύουν για τα Λύκεια σε όλες τις περιοχές που χαρακτηρίστηκαν ως κόκκινες. Σε αυτές τις περιοχές, όμως, λειτουργούν τα Γυμνάσια, κάτι που δεν ισχύσει για τα νησιά της Δωδεκανήσου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι δεν ζητείται ειδική μεταχείριση, αλλά να ισχύσει ό, τι ισχύει για τη λειτουργία των Γυμνασίων στις άλλες περιοχές από τη στιγμή που τα σχολεία αυτά είναι χαρακτηρισμένα ως Γυμνάσια με Λυκειακές τάξεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος