Άνοιγμα με αισιοδοξία και υψηλό επίπεδο προετοιμασίας στο Νότιο Αιγαίο

Με διευρυμένη σύνθεση συνεδρίασε η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, χθες, Τετάρτη 19 Μαΐου, λίγες ημέρες μετά το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Συμμετείχαν για πρώτη φορά, με τη διαδικτυακή τους παρουσία, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Ηλιόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Νάξου, Μανώλης Μπαρδάνης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου, Μαρία Κουσαθανά, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου, Μάνια Αμπατζή και η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, Κωνστανίνα Σβύνου. Στην τηλεδιάσκεψη μετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου και Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ, Νίκος Μπόνης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Δωδεκανήσου, Χρήστος Μιχαλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Μανώλης Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, Γιώργος Ματσίγκος και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κώστας Χρυσοχοΐδης.

Κατά τη σύσκεψη συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, όπως το σχέδιο επικοινωνιακής προβολής και προώθησης μάρκετινγκ, οι προκλήσεις και το σχέδιο δράσης για τα επόμενα βήματα, για να διαπιστωθεί από κοινού το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού, προετοιμασίας και ετοιμότητας της Πρωτοβουλίας.

Μέχρι στιγμής, η Περιφέρεια έχει σχεδιάσει δράσεις συνολικού προϋπολογισμού άνω του 1.200.000 ευρώ με ιδίους πόρους.

Τα μέλη εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα πρώτα δείγματα της τουριστικής περιόδου του 2021, που ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς για το Νότιο Αιγαίο, αφού στα διεθνή αεροδρόμιά του φθάνουν όλο και περισσότερες πτήσεις από όλο και περισσότερες χώρες προέλευσης. Ενδεικτικά, μόνο το τριήμερα 14-17 Μαΐου, περίπου 10.000 επισκέπτες έφτασαν στα διεθνή αεροδρόμια του Ν. Αιγαίου από 13 χώρες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος