Την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καρπάθου και της Κάσου, ζητούν με επιστολή τους οι πρόεδροι της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, Γιάννης Φραγκούλης και της Ομοσπονδίας Παροικιακών Δωδεκανησιακών Σωματείων Ρόδου, Νίκος Κωνσταντινίδης.
Όπως αναφέρουν: «Σύμφωνα με τα σημερινά επίσημα δεδομένα των ακτοπλοϊκών εταιρειών, ΑΝΕΚ και BLUESTARFERRIES, το τελευταίο προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Κάσο, Κάρπαθο, Χάλκη, κλπ, θα αναχωρήσει την Τρίτη 2 Μαΐου. Αμέσως μετά, εμφανίζεται ένα «κενό» μέχρι την Τρίτη 6 Ιουνίου”.
“Δυστυχώς – τονίζουν – η περσινή οδυνηρή μας εμπειρία με το πλοίο ΟΛΥΜΠΟΥΣ δεν μας αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού και αισιοδοξίας. Ακόμη και η αναμενόμενη έναρξη δρομολογίων του BLUESTAR CHIOS έχει επαναπροσδιοριστεί 3 φορές μέχρι σήμερα. Επιπλέον, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, μόλις την Μ. Παρασκευή, υπήρξε αδυναμία αποβίβασης φορτηγών οχημάτων στην Κάσο, με αποτέλεσμα ευπαθή προϊόντα να παραμείνουν στο πλοίο 4 τουλάχιστον ημέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται”.
“Κοινή μας πεποίθηση – αναφέρουν οι πρόεδροι των σωματείων – είναι η ανάγκη άμεσης επίσημης ανακοίνωσης των δρομολογίων προς τα νησιά μας, ώστε να περιοριστούν οι δυσμενείς συνέπειες που έχουν εμφανιστεί στους μονίμους κατοίκους, κυρίως η ανασφάλεια και η αγωνία ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, κατά την οποία περιμένουν ανυπόμονα επισκέπτες στα νησιά τους Με την βεβαιότητα ότι αντιλαμβάνεστε τη σοβαρότητα του θέματος, αναμένουμε την ανάληψη ενεργειών αρμοδιότητάς σας και είμαστε στη διάθεσή σας, για οποιαδήποτε διευκρίνηση”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος